הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

עוגת פירות קלה, יפה ואהובה עלי במיוחד.

01/08/2012

לקראת ט”ו באב, שזה לכינוי – “חג האהבה”, אני מכינה לאנשים שאני אוהבת משהו שאני אוהבת.

והפעם הכנתי לאמא שלי את עוגת האפרסקים והחלבה המדהימה הזו.

העוגה משלבת בין חמצמצות פירות הקיץ לבין מתיקות החלבה. ציפוי העוגה במעט ריבה יוצר זיגוג מבריק ועדין.

טעים כבר אמרנו?

אז יאללה לעבודה!

המרכיבים

לעוגה
  • 200 גר’ חמאה רכה
  • כוס וחצי סוכר
  • 4 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה)
  • כוס חלב (או מיץ)

לפיזור באמצע

  • 150 גר’ סלסולי חלבה (אני קוראת להם שערות חלבה, אבל קראתי שיש אנשים שהשימוש במילה שערות בהקשר של אוכל דוחה אותם, ולכן החליפו היצרנים את השם לסלסולי חלבה)
לפיזור על העוגה
  • 5-6 אפרסקים או נקטרינות (או שילוב שלהם) חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 כפות סוכר חום – דמררה
למריחה על העוגה החמה
  • 2 כפות ריבת משמש מדוללת במים חמים ורמה של סירופ מתוק וסמיך

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל חומרי העוגה במיקסר לפי סדר כתיבתם.
  2. לצקת חצי מהמסה לתבנית אפיה משומנת, בקוטר 26.
  3. לפזר את שערות החלבה באופן אחיד
  4. לצקת את שאר התערובת ולכסות את פני החלבה.
  5. לסדר מעל העוגה את הפירות
  6. לזרות את הסוכר החום
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות ולאפות כ-30-35 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם המוחדר לתוכה יוצא יבש.
  8. למרוח על פני העוגה החמה את הריבה המרוככת.
  9. בתאבון ולבריאות! שיהיה לכולנו חיים וטעים!
הערות:
  • אפשר להשתמש בפירות אחרים: שזיפים, משמשים, דובדבנים מגולענים, תפוחי עץ ועוד כיד הדמיון והטעם
  • ניתן להשתמש בריבה לפי הטעם. כדאי לשלב ריבה חמצמצה עם פרי מתוק ולהפך.

וכך היא נראית מבפנים

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה