הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 412

החל מיולי 2010

קיש טעים, יפה ומזין, כי גם לטבעונים מגיע!!!

31/10/2013

אוכל בריא זה המוטו שלי, אולם אני עדיין לא מנוסה מספיק לטעמי בבישול טבעוני.
למעשה, אני מתנסה בו רק כמה חודשים. אין מה לומר, התחום מרתק אותי ודרושה יצירתיות והמון דימיון כדי ל״טבען״ את האוכל. זה כיף גדול!
חשוב לי להסביר ש״לטבען״ – זה לא רק להוריד את הביצים, מוצרי החלב, הדגים והבשר מהמאכלים, אלא להוסיף להם במקביל את מירב הערכים התזונתיים שניתן.
יחד עם הורדת הבשר והמרכיבים מהחי הורדנו את המקור העיקרי לחלבונים. לכן, אנחנו חייבים לספק חלבון חלופי על מנת שהגוף יקבל את כל אבות המזון.
הרי גם צ׳יפס זה טבעוני, אבל היות והערכים התזונתיים שלו ״לא מספקים״ (נראה לי שזה האנדרסטייטמנט של השנה), טבעוני לא יאכל צ׳יפס ובמבה לארוחת ערב.
סלט חסה זה טוב, אבל סלט חסה עם טחינה ואגוזים, או סלט עדשים או סלט קינואה זה מצוין!

המקור לחלבונים בקיש הזה הוא קמח חומוס, ומעט גם מתחליף השמנת- אלפרו 5%.
אני ממליצה לאכול אותו כארוחת ערב, עם סלט גדול על יד. זאת בהנחה שבצהרים אכלנו את כמות החלבונים העיקרית שלנו (מקטניות פלוס דגנים מלאים, טופו, טחינה וכדומה).

קיש טבעוני של ירקות מוקפצים
.
בצק פריך לפי מתכון של VEGANSKY
מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1.5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מים חמים
1/2 כף חומץ רגיל
1/2 כפית מלח
אופן הכנת הבצק:
לאחד את כל המרכיבים לבצק ידנית או במיקסר. לצנן ולשטח בתבנית אפייה.

אפשר להכין לפי המתכון הזה, או לקנות מוכן של מעדנות. נכון, הוא עם מרגרינה, אבל אם לא רוצים להסתבך עם הכנת בצק פריך טבעוני, זה מתאים.

מלית:
1 בטטה חתוכה לגפרורים
1 בצל סגול גדול חצוי ופרוס לאורך לפלחים דקים
1/2 סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות
1 פלפל אדום פרוס
אופציונלי: חציל חתוך לקוביות, פטריות ועוד…
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס מים
1 כפית סילאן
מלח, פלפל
רוטב:
5 כפות קמח חומוס
5 כפות מים
1 מיכל אלפרו 5%
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
להניח את הבצק בתבנית, תחתית ושוליים, לחורר עם מזלג ולאפות אפייה חלקית ב-200 מעלות למשך 17 דקות, עד שמזהיב.

בינתיים להקפיץ בווק את הבצל, הפלפל והבטטה בשמן הזית עד שמתחיל להחכך מעט, להוסיף את החומץ הבלסמי ולהמשיך להקפיץ (או לערבב), להוסיף מעט מים ולהמשיך ולרכך את הירקות תוך כדי ערבוב כ-7-10 דקות, כשבכל פעם מוסיפים עוד מעט מים.

להוסיף את הסילאן, העגבניות המלח והפלפל לערבב עוד 2-3 דקות ולהסיר מהאש.
לצקת את הירקות המוקפצים על התחתית האפויה למחצה.

להכנת הרוטב לערבב 5 כפות קמח חומוס עם 5 כפות מים עד למרקם משחתי אחיד.להוסיף את מיכל האלפרו, לתבל במלח ופלפל.
לצקת את הרוטב ע״ג הירקות, לפזר מעט שומשום ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות ולאפות במשך 30 דקות.

להוציא מהתנור, להמתין 10-15 דקות ולפרוס למנות. מעדן!

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

Thumbnail

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

Thumbnail

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה