הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

חוויות מארוחת צהרים בקפה ברנש. איך קינואה, מוסיקה ואלכוהול הולכים ביחד? מה אכלתי? מה אהבתי?

30/10/2013

הוזמנתי למפגש בלוגרים אינטימי בקפה ברנש על מנת לטעום ולהתרשם. מעיון באתר האינטרנט ובתפריט ראיתי שהמקום מוגדר כ- Vegan Friendly, וזו כבר נקודת זכות.

הגעתי למקום. חניתי בחניון הענק של דיזנגוף סנטר ותוך 3 דקות הייתי בקפה. יתרון עצום של מיקום אסטרטגי.

את פני קיבל יוסי גלוש הבעלים, שרכש את המקום לפני שנה. (אגב, קפה ברנש קיים ארבע וחצי שנים). המטרה של יוסי ואשתו רשא, היא לשלב בין קפה למסעדה תוך מתן יחס אישי.
יוסי מביא איתו המון ניסיון מעבודה במסעדות כגון: בבאי, הזקן והים ומסעדת ג׳ט לג. המסעדה הראשונה שהיתה בבעלותו היתה מסעדת פריקסה ביהודה הלוי. כאמור, לפני כשנה רכש את קפה ברנש והחליט להפוך אותו לקפה אישי. כי יוסי מאמין בשירות ובמתן יחס אישי ללקוחות. הקונספט מצליח, כי לטענת יוסי, הצוות מכיר-40% מהלקוחות ויודע איך הם אוהבים את הקפה שלהם בבוקר. זה מזכיר את בתי הקפה של פעם. אנשים קבועים, חוזרים כי נעים להם. גם אני הייתי רוצה שיהיה לי מקום כזה. חבל שבאזור מודיעין אין.

לגבי התפריט הטבעוני, גם כאן יוסי קשוב לצרכי הלקוחות שלו ולבקשותיהם. בשל הגידול במספר הטבעונים יוסי החליט להוסיף לתפריט מספר מנות לפי בקשה של לקוחות (כן, גם נעזר במתכונים של לקוחות).

נעים, אישי וקשוב זה טוב, אבל מה עם האוכל?

סלט קינואה : סלט עשיר שבניגוד לרוב המקומות אין בו עגבנייה אלא זיתים, מלפפונים, סלק חמוציות וקוביות גבינת פטה. והוא מוגש עם רוטב לימון ושמן זית. הסלט טעים ביותר. לגריסה הטבעונית, ניתן לבקש בלי הגבינה.

סלט בריאות חם : זו מנה טבעונית שהציעה לקוחה קבועה ובקפה ברנש שדרגו אותה. מדובר בסלט עשיר של קינואה, פלפלים צבעוניים, נבטים, פטריות ועוד ברוטב סויה מתקתק. הסלט טעים מאד. בפעם הבאה אבקש שיוסיפו את הנבטים בסוף כדי לשמור על הפריכות שלהם.

הכרובית המוקפצת במחבת עם הלימון היתה טעימה ופריכה. בהחלט סלט שכדאי להזמין.

פלפלים ממולאים : מנה טעימה להפליא, שהוכנה לפני מתכון ביתי ופשוט ללא התחכמויות. אני דווקא הייתי מתחכמת ומשדרגת את המנה לטובת הערכים התזונתיים שנחוצים לטבעונים. הייתי מוסיפה עוד עדשים, אגוזים ושקדים קצוצים במילוי. הרוטב נהדר. את הטחינה שמוגשת בצד הייתי מכניסה לתבשיל עצמו.

פאד תאי : הינה עוד מנה שהומלצה ע”י לקוח קבוע ושודרגה. את המנה ניתן להזמין גם עם טופו לטבעוניים.

ברנשבורגר טבעוני - מסלק ועדשים שמוגש על לחמנייה עם בצל, עגבנייה. הקציצה בצבע מרהיב – בורדו סגול, בגלל הסלק. טעמתי ממנה, היא סבירה אך יבשה במקצת.

לסיום הארוחה,קפה משובח, עם חלב סויה ללא תוספת בתשלום!

ויש גם קינוחים טבעוניים:
אטאייף : פנייק מצרי במילוי אגוזים, קוקוס וקינמון שנאפה בתנור. לדעתי זה רך מדי. עוד טיפונת זמן בתנור וזה היה הופך את המנה לקינוח מושלם.

צ׳ורוס – הם קוראים לזה הספינג׳ המקסיקני. זו מעין סופגניות מאורכות, מטוגנות וספוגות בסירופ וסוכר. לא מתה על סופגניות בכלל וצ׳ורוס בפרט. חנוכה זה לא חג בשבילי. המנה מוגשת עם גלידה. צריך תחליף טבעוני!

עוגיות טחינה – תמיד טעים ע״י הקפה
.
עוגת שוקולד חמה – אני טעמתי את הגירסה הלא טבעונית, כי זה מה שהיה באותו יום. היה טעים, ואני מקווה שזה מלמד על הגירסה הטבעונית. המנה מוגשת עם גלידה. צריך תחליף טבעוני!

למי שמתעניין כמוני בארוחות בוקר שוות, יש בקפה ברנש ארוחת בוקר טבעונית שעדיין לא טעמתי.
הארוחה כוללת:
חביתת חומוס עם עשבי תיבול
מטבלים : גואקמולי, פלפלים קלויים, טחינה, ריבה, פסטו, זיתים ירוקים ושמן זית בלסמי
סלט אישי (גזר, מלפפון ועגבנייה קצוצים עם לימון, שמן זית ושומשום)
לחם דגנים
מחיר: 54

בימים א-ה יש תפריט עיסקיות שבו בוחרים מנה עיקרית ובתוספת של 5 שקלים מקבלים מנה ראשונה מהמבחר ושתייה .

מוסיקה!!!
פעם בשבועיים מתקיימות במקום הופעות חיות. (ביום שני או רביעי). ההופעות הן חינם וללא שום תשלום נוסף. גם אין מינימום המזמינה ושטויות כאלה… נהפוך הוא! בזמן ההופעות נותנים בברנש 50% הנחה על כל האלכוהול.

לברנש עמוד פייסבוק פעיל עם יחס אישי. התפעול של העמוד מבוצע ע״י יוסי או רשא. כדאי לכם לעשות לייק לעמוד ולהתעדכן בהופעות הקרובות. CAFE BARNASH

ברנש – בוגרשוב 87 תל אביב
שעות הפתיחה:
א-ה 8 בבוקר עד 12 בלילה
שישי משעה שמונה בבוקר ועד 2 לפנות בוקר
שבת- משעה 10 בבוקר ועד חצות

*** בקרוב יהיו גם משלוחים! כדאי לעקוב!

לסיכום: קפה ברנש הוא מקום כייפי לשבת בו (בפנים או במרפסת המקסימה), שמכבד את לקוחותיו והעדפותיהם הקולינריות. מומלץ!

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה