סירות אנדיב ותפוחי עץ

מתכון קל – סלט המשלב עלי אנדיב, תפוחי עץ, עגבניות שרי ורוטב לכדי מנת פתיחה, נשנוש רומנטי ובריא או סלט שובה עין.

בחורה עם מחשב נייד

בסיור מעורר החושים שערכתי עם חברה בשוק מחנה יהודה, צד לפתע את עיני אנדיב. לא חשבתי פעמיים ורכשתי 2. כי המלך כל כך אוהב את הירק המיוחד הזה. ואם המלך אוהב… (לא צריך להמשיך את המשפט. נכון?)
אנדיב (או בשמו העברי – עולש) הוא ירק מריר במקצת, שנראה כמו לב של חסה. מגדלים אותו ללא אור שמש על מנת שצבעו ישאר לבן.
לא כולם אוהבים אנדיב, אך מי שאוהב, מתמכר אליו.
ניתן לאכול אותו סתם כך עם מעט מלח ולימון, או לפרק לסירות ולהניח בהן סלט כפי שאני עשיתי.

באותו סיור קניתי גם עגבניות שרי תמר, בצל ירוק ונבטי חמניות, כי אין על ה״ירק״ הטרי מהשוק. לדעתי, למרות שאני מהרוכשים בסופרמרקטים, אי אפשר להשוות את הטריות של השוק לשום דבר שקונים ארוז ברשתות השיווק. 

המרכיבים לסלט:
10-12 עגבניות שרי חצויות
1 תפוח עץ ירוק קלוף חתוך לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן או קצת יותר פקאנים מסוכרים קצוצים
לרוטב: 
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם 
1 כף שמן שומשום 
1 כפית מלח גס
להגשה:
נבטי חמניות

אופן ההכנה:
פותחים את האנדיב לסירות ומסדרים ע״ג צלחת הגשה.
מערבבים את מרכיבי הסלט והרוטב.
מניחים מעט סלט בתוך כל סירת אנדיב.
מעטרים בנבטי חמניות.
זהו!
כוס יין לבן על יד ואתם בפריז… 

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.