הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון קל לשוקי עוף עם פטריות וסלרי בציר עוף וברנדי

13/10/2013

מה כבר אפשר לעשות עם עוף? איך אפשר לחדש? איך אפשר לגוון?
רמז: מצאתי במקרר 2 סלסילות פטריות שעומדות לסיים את הקריירה שלהן ושמעתי את אלביס פרסלי שר לי : it’s now or never…
מה עוד היה לי? סלרי אמריקאי ובצל ירוק.
טוב, עוד קצת ירקות, תבלינים ורוטב: כאן יש הפתעות (אחת מהן בשם המנה: ברנדי)

יאללה, מתחילים…

המרכיבים:
2-3 כפות שמן (לאחרונה ניסיתי והתאהבתי בשמן אורז של מזרח מערב. היתרון שלו: הוא דליל ונוח לעבודה ואין לו טעם. אבל, אפשר גם שמן קנולה)
כוס גבעולי סלרי קצוצים לטבעות קטנות (בלי העלים)
2 בצל ירוק פרוסים לטבעות
1 כרישה קצוצה
3 ענפי כוסברה קצוצים דק (אפשר פטרוזיליה)
1 שן שום קצוצה
2 סלסילות פטריות חתוכות ל-2 (או 4 תלוי בגודל)
2 כוסות מים (אני שמתי כוס מים וכוס משקה אגוזי לוז של אלפרו, בשביל הטעם)
3 כפות ברנדי (לא, הפעם לא השתמשתי ברמי מרטן יקר הערך, אלא בברנדי פשוט תוצרת הארץ)
1/2 כפית ציר עוף (אני השתמשתי בציר עוף של קנור. אתם יודעים שאני לא משתמשת אף פעם באבקות מרק ובתיבוליות, אך אחרי שהשתתפתי בסדנא של קנור, וקיבלתי אריזה במתנה, החלטתי לנסות. זה לא ציר נוזלי, אלא מעין משחה מרוכזת. ההמלצה שכתובה ע״ג האריזה היא לשים 3 כפיות גדושות בליטר מים. לי הספיקה לתבשיל הזה רק 1/2 כפית. להפתעתי, אפילו הכמות הקטנה הזו העשירה את התבשיל בטעמים ויש בה רק 1 גרם שומן. יחד עם זאת, ממש לא חובה).
1 כפית סילאן
6 שוקי עוף

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את הסלרי, הכוסברה, הכרישה, הבצל הירוק, מערבבים תוך כדי ומוסיפים את השום. בשלב זה ניתן להוסיף גם פלפל חריף.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
מוסיפים את הנוזלים, הברנדי, הסילאן ואת ציר העוף. מביאים לרתיחה ובוחשים.
מסדרים מעל את שוקי העוף ומכסים את הסיר.
מבשלים כשעה, במהלכה הופכים לפחות פעם אחת את השוקיים ברוטב.
טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך (מלח ופלפל).
מגישים על מצע אורז לבן, או פירה תפו״א.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן בצורת תגובה או לייק. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה