הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

מתכון למוקפץ ״טריפל סויה״ של אדממה, טופו ורוטב סויה המתאים לשמש כמנה עיקרית לארוחה טעימה, צבעונית, כייפית ובריאה.

07/10/2013

זוהי עוד מנה שסיפרתי לכם עליה בפוסט על ארוחת ראש השנה שלנו.
המנה הצבעונית והטעימה הזאת עשירה בחלבון הן מהאדממה (פולי סויה) והן מהטופו (אף הוא סויה) ומתאימה גם לצמחונים ולטבעונים.
התיבול האסייתי (הנה הסויה השלישית בטריפל) כולל מרכיבי הטעם המזוהים עם המטבח התאילנדי: מלוח, מתוק, חריף וחמוץ.
אז הוציאו את הווק ונתחיל לעבוד. הפעם זה קל ומהיר.

לפני שמתחילים אל תגידו לי שאתם לא מכירים את העמוד שלי, שהוא (לדעתי לפחות) הכי בריא, טבעוני, מזין, צבעוני וטעים ברשת: “חיים וטעים – אורלי כהן”
החומרים ל 4 מנות גדולות:
שמן קנולה לטיגון
1 בצל סגול פרוס לאורך לרצועות דקות
3 שיני שום, פרוסות
2 ס״מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קוביית טופו (300 ג’), מסוננת וחתוכה לקוביות
של 1.5 ס״מ, שהושרו למשך מספר שעות (או לילה) בתערובת של 3 כפות רוטב סויה ו-2 כפות צ׳ילי מתוק.
1 סלסלת פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים.
פלפל צ׳ילי חריף פרוס לפרוסות דקות (הכמות לפי נעדפותכם)
2 כוסות פולי אדממה קלופים, חלוטים במי מלח במשך 5 דקות (הכמות לאחר קילוף).
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה בהירה (זוהי סויה תאילנדית והיא הרבה פחות מלוחה מאחותה היפנית המקובלת בישראל). אפשר להשתמש ברוטב סויה רגיל או רוטב סויה דל נתרן.
2 כפות סוכר חום (או סוכר דקלים מגורר על פומפייה)
מיץ מלימון אחד
להגשה:
2 בצל ירוק חתוך לפיסות של 2-3 ס״מ
חופן בוטנים קלויים ממולחים, קצוצים
אופן הכנה:
הכנות מוקדמות:

1. חיתוך הטופו והשרייתו במרינדה של רוטב סויה ורוטב צ׳ילי מתוק.
2. חליטת האדממה במי מלח רותחים למשך 5 דקות וקילוף הפולים מהתרמילים.
הכנת המנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה ומניחים בצד.
2. מטגנים בווק, תוך כדי ערבוב, את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, הג’ינג’ר, הפלפל החריף והטופו ומערבבים עד הזהבה קלה.
3. מוסיפים לווק את הרוטב תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

4. מוסיפים את האדממה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מסירים מהאש.
5. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצל ירוק ובוטנים ומגישים לשולחן.
ניתן להגיש גם על מצע אורז לבן. מעדן!

בתיאבון!
חיים וטעים!

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. וזהו הסימן בשבילי להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בהזדמנות זו, אני מזמינה אתכם לעמוד שלי, שהוא (לדעתי לפחות) הכי בריא, טבעוני, מזין, צבעוני וטעים ברשת: “חיים וטעים – אורלי כהן”

 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה