הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 423

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

היום בתנור עוגיות טעימות בטירוף, ועל הדרך יש בהן מרכיבים בריאים. מתכון קל מאד. בלי מיקסר!

03/10/2013

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח.
כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים.
כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד היום.

ובכן, היום בתנור עוגיות טעימות בטירוף, ועל הדרך הן גם עם מרכיבים בריאים… אז למה לא? בואו ניגש לעבודה.

המרכיבים: 
1 כף קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפות שומשום מלא (אפשר גם רגיל)
1/4 כפית מלח
קמצוץ או יותר קינמון + קמצוץ אגוז מוסקט
1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בשמן אורז, אבל אפשר גם קנולה. לא שמן זית)
1/2 כפית גרידת לימון
1.5 כוסות שבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
2/3 כוס סוכר
1 ביצה בטמפטורת החדר (השארתי ביצה מחוץ למקרר למשך לילה)

אופן ההכנה:
זה כל כך פשוט שלא צילמתי שלבי הכנה. מערבבים, מניחים בתבנית ואופים.
מכניסים לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, השומשום והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים את שיבולת השועל, גרידת הלימון והשמן ומערבבים.
טורפים ידנית את הביצה והסוכר עד שנהיה קצפי ואחיד. אני סופרת בלב עד 100 תוך כדי טריפה. זה מספיק.
מוסיפים את הביצה המוקפצת לתערובת ומערבבים.
מרפדים שלוש תבניות אפייה גדולות בנייר אפייה.
מניחים כמות קטנה, פחות מכפית שטוחה ע״ג התבניות. אני נעזרת בשתי כפיות. לא צריך לדייק. היות והעוגיות מתפשטות ומשתטחות, יש להשאיר מרווח של כ- 5 ס”מ בין העוגיות. בתבנית נכנסות כ-16-20 עוגיות בלבד. אם תשימו יותר צפוף העוגיות ידבקו זו לזו. כמו כן, לא להתפתות ולשים כמות יותר גדולה מאשר כפית שטוחה. האמינו לי. זה בסדר.
אופים בין 8 ל-8.30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ממליצה לכם לא להתרחק מסביבת התנור. תציצו פנימה. אולי אצלכם זה ייקח פחות… מוציאים את העוגיות כשהן מזהיבות. לא לחכות שיהיו שחומות… הן טיפונת רכות אך אחרי צינון הן נהיות קריספיות.
חשוב לצנן כמה דקות לפני שמוציאים אותן מהתבנית. כשהצטננו, מוציאים, מצלמים(!) ושומרים בקופסא אטומה. זוכרים את הכספת עם מנעול הקומבינציה והקורא הביומטרי? זה הזמן להפעילם כדי לשמור על העוגיות ועל עצמכם מפני חיסולן.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה