הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון לפירה בטטה ומעליו פטריות פורטובלו צלויות בניחוח אסייתי. 2 מתכונים שמתאימים גם לצמחונים ולטבעונים שבחבורה

27/09/2013

מה שטוב מבחינתי בחגי תשרי, זה הצורך להמציא את עצמי מחדש בכל אחת מהארוחות הרבות. להכין דברים חדשים ולא מה שהכנתי בעבר. זה דומה קצת לקניית שמלה חדשה ולא ללבוש ״משהו שכבר ראו אותי איתו…״
האתגר הזה משתלב עם הרצון שלי להמעיט בשימוש במרכיבים מהחי.
אם מותר לנחתום להעיד על עיסתו (ולא על גיסתו, הפעם), הצליח לי לא רע השנה. המון מנות חדשות שאת כולן רצתי לתעד אחרי האוכל, כדי שלא אשכח מה עשיתי.
עכשיו יש לי בארסנל המון צילומים ומתכונים אותם אעלה לאט לאט לבלוג.

אני אוהבת את המרקם והטעם של פיטריית הפורטובלו. היא בשרנית אך קלילה וממש כיף לאכול אותה שלמה או חתוכה לרצועות.
הפעם הכנתי אותה כצלי שהוגש עם פירה בטטות. השילוב מעולה. את המתקתקות של המנה איזנתי עם בצל ירוק, צ׳ילי וג׳ינג׳ר.

צלי פטריות פורטובלו

המרכיבים:
ל-4 מנות

2 סלסלות של פטריות פורטבלו
4 כפות צ׳ילי מתוק
2-3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר, קצוץ לפיסות קטנות
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה (אני מעדיפה את הרוטב של מזרח מערב במליחות עדינה)
כפית גרידת לימון
3 בצל ירוק
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
להסיר את הרגל של הפטריה ואת התחתית שנראית כמו ספוג שחור ולהשליך.
לחתוך את הפטריות לרצועות ברוחב 1 ס״מ ולחצות כל רצועה לשניים.
לחתוך את הבצל הירוק לפיסות של 2 ס״מ בערך.
להוסיף את שאר המרכיבים. לערבב קלות ולהכניס למקרר למשך כמה שעות, או לילה.
לקראת ההגשה, לסנן את הפטריות מהרוטב.
לחמם ווק עם 2 כפות שמן, להוסיף את הפטריות ולטגן תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
להגיש מעל פירה בטטות (מתכון להלן), ולעטר במעט בצל ירוק קצוץ.

הפירה הזה אינו פירה תפו״א עם בטטה, אלא פירה של בטטה נטו והוא נולד לי לגמרי במקרה, אחרי שבשלתי קוביות בטטה יתר על המידה…
התוצאה נפלאה. הפירה נימוח ומתקתק שאין דברים כאלה. כל מה שצריך זה להוסיף לו מלח, פלפל וטיפות שמן זית.

פירה בטטה

המרכיבים:
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
מים לבישול הבטטות
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את הבטטות. מוסיפים מים לכיסוי ועוד סנטימטר מעל, מוסיפים כפית מלח ומבשלים על אש קטנה כ-5-10 דקות. כשזה ממש רך וספג חלק מהמים (או את הכול כמו שקרה לי), מכבים את האש, מוסיפים שמן זית ומועכים למחית חלקה בעזרת מועך פירה ידני. מתקנים תיבול.

להגשה, משמנים מעט רינג (או שמכינים רינג תוצרת בית בקלות בעזרת נייר אלומיניום מקופל שסגור לטבעת בעזרת סלוטייפ), מניחים ע״ג צלחת וממלאים אותו בפירה הבטטה. מרימים ומסירים את הרינג ויוצקים מעל הפירה את צלי הפיטריות.
מעטרים במעט בצל ירוק קצוץ ומתמוגגים.

אהבתם? רוצים עוד מתכון עם הפיטרייה הנהדרת זו? לחצו על המילים: סטייק פורטובלו

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה