הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון קל להכנת גבינה ביתית, בנוסח ריקוטה עדינה, מחלב עיזים או חלב פרה

15/09/2013

 

קרה שמצאתם את עצמכם עם עודף חלב? כי לי זה קרה בחג האחרון. ואם כבר קרה, אז למה לא להכין ממנו גבינה בסגנון ריקוטה?
ריקוטה היא גבינה עדינה, רכה ודי נייטרלית מהמטבח האיטלקי, שמתאימה לאכילה ולאפייה, הן במתוקים והן המלוחים.
הריקוטה המקורית היא תוצר של ניצול שאריות, או אם תרצו – מיחזור.
זאת ניתן להבין משמה: ריקוטה= בישול חוזר. ולמה בישול חוזר? כי הגבינה הוכנה במקור מהמים שנשארו אחרי שהוכנה כבר גבינה אחרת, (למשל מוצרלה) היא יחסית דלת שומן (רוב השומן שבחלב הופרד כבר בייצור הגבינה הראשונה). אנחנו נכין את הגבינה שלנו מחלב ונקבל גבינה דומה לריקוטה. אגב, אמרו לי שזה המתכון גם לגבינה צ׳רקסית ולגבינה אתיופית. מסתבר שכולם עושים את אותו הדבר: מתחילים מחלב שאליו מוסיפים מרכיב חומצי (חומץ, מיץ לימון, ריוויון, טבליית ויטמין C ועוד) שמשנה את ה-pH שלו וגורם לו להפריש החוצה את מוצקי החלב שבו.
ריקוטה הנאכלת מיד ביום הייצור שלה נקראת ״ריקוטה פרסקה״ והיא טעימה כל כך עד שממש קשה להפסיק לאכול אותה. אני הכנתי ואכלתי את הגבינה החמימה וזה אכן ממכר. כיף גדול. אז יאללה לעבודה!

המרכיבים:
2 ליטר חלב. במקרה שלי זה היה חלב עיזים 4% שומן. (גם עם חלב פרה זה עובד מעולה).
3 כפות חומץ
1 כפית מלח

מה עוד צריך?
סיר גדול
כף עץ לבחישה
מדחום – לא חובה
מסננת עם מטלית בתוכה (הסבר למטה)

אופן ההכנה:
נכניס את החלב לסיר גדול ונחמם עד לסף רתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם. המומחים מתעקשים על טמפרטורה של 85 מעלות. למרות שיש לי מדחום, הוא נשאר במגירה. לא מדדתי. והכל בסדר. נוסיף את החומץ ונמתין כמה דקות בלי לבחוש. בשלב הזה מתחילים להיווצר גושי גבינה קטנטנים. קסם הכימיה מתחיל להתרחש. ערבוב קל והמשך בישול על אש קטנה למשך 10-15 דקות יניב גושי גבינה שייפרדו מהמים ונקבל גושים קטנים לבנים בתוך נוזל צהבהב.
בשלב הזה נוסיף את המלח ונערבב בעדינות. נניח לסיר להצטנן ולגבינה להתגבש עוד רבע שעה לפחות ואז נמזוג את תכולת הסיר לתוך מסננת מרופדת בחיתול. טוב, לא באמת צריך חיתול. חלפו עברו הימים האלה… כי מהיום יש לקנות מטליות נייר עבות, כמו זאת של ניקול בה השתמשתי.

אחרי שעה בערך רוב המים עזבו את הגבינה ועל גבי המטלית נשארת גבינת ריקוטה עיזים נהדרת. בערך 450-400 גרם.

אני מציעה להגיש מיד עם לחם טוב, ירקות קלויים, אנטיפסטי, או להכניס לעוגות שמרים או לרביולי / קנלוני. גן עדן!

ואת המטלית? נזרוק לפח! לא צריך לשטוף ולא לכבס. בפעם הבאה שנכין ריקוטה, מסקרפונה או לבנה, ניקח מטלית חדשה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה