רביולי תוצרת בית בקלי קלות

מתכון לרביולי במילוי תרד ואפונה מתוקה.

פסטה בשבילי זה אוכל של בית. בית אמא ובית סבתא ממה שלי. עד היום כשאני נזכרת בזה, עולה באפי ניחוח משגע של פסטה ברטבים ים תיכוניים, עם הרבה שמן זית, עגבניות, פלפלים, ארטישוק, חצילים, זיתים, אנשובי, רוטב בולונז. אצל סבתא ממה אף פעם לא אכלנו פסטות ברוטב שמנת.
לרביולי ופסטות ממולאות נחשפתי שנים רבות אחרי שעזבתי את בית אמא. טעמתי והתאהבתי, כך שרביולי נמצא אצלנו בתפריט באופן קבוע.
אלא שתמיד קניתי רביולי מצונן או קפוא והכנתי במגוון רטבים. להכין רביולי תוצרת בית נראה לי מסובך ומיותר. אולם, כשקיבלתי להתנסות את בצק הפסטה החדש של מעדנות, החלטתי לנסות, כי הבצק כבר מוכן! מי שמכיר אותי יודע, שזה שקיבלתי בצק מוכן לא אומר שאני אחפש חיים קלים. כי אם כבר לנסות אז שיהיה משהו מיוחד שאי אפשר לקנות מוכן. החלטתי לשחזר את הרביולי במלית תרד ואפונה מתוקה שטעמתי במסעדת ״מנטרה״ בירושלים. נו, אז מה אם לא ביקשתי מתכון? זכרון הטעם בפה יעזור לי לשחזר.
ניסיתי, הכנתי ויצא מעולה!
התמונות שהעלתי בפייסבוק נטרפו ע״ג המסך. והטעם… ממממ… מעולה. אני אהבתי, המלך התלהב, וכך גם חברים שטעמו. עכשיו לא נותר לי אלא לשתף אתכם, כדי שגם אתם תוכלו להתמוגג מהטעם והמראה.

המרכיבים:
1 חבילת בצק לפסטה מעדנות. רגיל או תרד, איזה שאוהבים. שניהם נהדרים. אני בעד הרגיל.

למלית:
10 מדליוני תרד קפואים
כוס אפונה קפואה
1 כרישה קצוצה דק
שמן זית
כפית סילאן
מלח ופלפל

לחמאת מרווה:
50 גר חמאה
2 עלי מרווה
2 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:
מפשירים את הבצק במקרר במשך 5-6 שעות. לא יותר, כדי שלא יהפוך לדביק.

הכנת המלית:
להפשיר את מדליוני התרד.
לטגן כרישה ב-2 כפות שמן. להוסיף 2 כפות מים ולאדות. להוסיף עוד 2 כפות מים ולאדות. להוסיף את מדליוני התרד ולהמשיך לאדות תוך ערבוב עוד 3-5 דקות.
במקביל לבשל כוס אפונה קפואה במי מלח במשך 10 דקות. להעביר למי קרח כדי לשמור על צבע האפונה. לסנן.
לצרף את האפונה לתערובת התרד.
לתבל במלח, פלפל גרוס וכפית סילאן.
למעוך למחית בעזרת מועך פירה. המרקם צריך להיות גרגרי ולא משחתי.

הכנת הרביולי:
לפרוש את הבצק על משטח עבודה ולחצות ל-2 (יש הנחיות מדוייקות ע״ג האריזה ואני פעלתי לפיהן).
להניח כפית של מלית על הבצק במרווחים שווים.
למרוח מסביב מים בעזרת מברשת סיליקון.
לכסות בדף בצק נוסף ולהדק היטב להדבקת 2 שכבות הבצק.
לחתוך למרובעים, או לקרוץ עיגולים מסביב למלית. העיגולים יפים יותר ונראים כמו של מסעדה, אך גם בריבועים מצאתי שיש הרבה חן. משהו אותנטי כזה, כפרי.
להדק היטב מסביב למלית כדי שלא תברח בבישול.
לבשל 3 דקות במי מלח, או עד שהם צפים, ולהוציא באמצעות כף מחוררת.

הכנת חמאת מרווה:
להמיס במחבת את החמאה. להוסיף עלי מרווה ושום ולטגן דקה יחד. להוציא מהמחבת אחרי דקה את השום והעלים למניעת מרירות.

להגשה:
להקפיץ את הרביולי המבושלים בחמאת המרווה לכמה שניות עד שכל הרביולי ייעטפו בשכבה דקיקה של שמן ולהגיש עם צנוברים מטוגנים.

אופציה נוספת לרוטב:
להעביר את הרביולי למחבת ובה 1/4 כוס שמן זית, עגבניות שרי צלויות (או עגבניות מיובשות) וצנוברים. להקפיץ יחד עד שכל הרביולי עטופים בשמן. אפשר לערבב בזהירות באמצעות 2 כפות. לפזר מלח גס ופלפל גרוס ולהגיש.
ברוטב הזה הכנתי את הרביולי הירוק, מבצק התרד. איזה צבעים עזים! וואו!

לסיכום:
בצק הפסטה של מעדנות הוא שיחוק לא נורמלי, קל ונוח לעבודה, רק להפשיר ולמלא. אין צורך לרדד, אין צורך לקמח. 3 דקות בישול והטעם – נפלא!

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.