שנהיה לראש ולא לזנב

ארוחת ראש השנה שלנו:-
שייסתלקו, שייכרתו, שייקראו, שיירבו ושייתמו. אוכל בסימן הברכות לראש השנה.
שפע וכל טוב הארץ…
החג הטבעוני הראשון שלי!
וכמובן, מתכון לפסטה ברוטב סלק ואגוזים.

השנה חגגנו את ראש השנה באופן שונה מתמיד במספר מובנים.
ראשית, כי היינו במתכונת מצומצמת לאחר שהנסיכה ובעלה חגגו בממלכה המאוחדת עם שלוחה של המשפחה שפתחה שם סניף משגשג.
מעבר לכך, היות והנסיך מקיים אורח חיים טבעוני, התאמנו את הארוחה וחגגנו עם הטבע, ללא כל מוצר מן החי.
כמו כן, מאחר ונהגנו לומר במשך שנים רבות את הברכות לחג, החלטתי להכין ארוחה שהיא כולה ברוח הברכות. כלומר, כל מנה מייצגת ברכה. כך שאין שלב ברכות שאחריו אוכלים, אלא אוכלים ומברכים בו זמנית.

טיפונת רקע (כי אני אוהבת לדעת מי אמר למי ובאיזה עניין): בתלמוד הבבלי, מסכת כריתות, אמר האמורא אביי שיש לאכול בראש השנה:- קרא, רוביא, כרתי, סלקא, תמרי. בראשי תיבות: קרכס״ת.
משערים כי קרא=דלעת או קישוא (ממשפחת הדלועים), רוביא=לוביה (או קטניות), כרתי =כרישה, סלקא=סלק (או תרד או מנגולד, ממשפחת הסלקיים), תמרי= תמר".

כאמור, השנה החלטתי להכין את ארוחת החג כך שתכלול את כל המרכיבים הללו וכן מרכיבים נוספים המזוהים עם החג: תפוח בדבש, רימון וגזר. על ראש של דג או כבש ויתרתי כמובן. גם ראש סלרי לא נמצא בסופרמרקט. לכן, קנינו ראש שום. אני מקווה שנהיה לראש ולא לזנב גם עם זה.

הנה התפריט של ארוחת ערב החג:

מרק דלעת מוגש עם גרעיני דלעת. למתכון מנצח של מרק דלעת לחצו על המילים: מרק דלעת.

פסטה חונקי כמרים בסלק, כרישה ואלפרו אגוזי לוז – מתכון חדש – להלן!

✔ מוקפץ עדשים שחורות עם בצל ירוק אפונה וברוקולי, בשמן שומשום וסויה – מתכון חדש.

✔ טרשי – סלט / ממרח דלעת מתובל.
✔ טופו, פטריות, אדממה (התפקיד הרוביא) – מתכון חדש!

אורז לבן – שהוכן בכובע הקסמים. לאופן ההכנה הפשוט והקל (אורז אחד אחד) לחצו על המילים: אורז לבן.

קינוח:

✔ עוגת ״לחם קופים״ ממולאת תפוחים – לצפייה במתכון יש ללחוץ על המילים: לחם קופים

✔ כדורי תמרים במגוון ציפויים – מתכון חדש!

היה מזין, בריא, לא כבד וכל כך טעים! את המתכונים החדשים, ועוד כמה שהכנתי לארוחה ביום החג עצמו (למחרת) יעלו לבלוג בהמשך השנה…

ונתחיל עם מתכון מנצח של פסטה בצבע סגול – ורוד עמוק

פסטה ברוטב סלק ואגוזים

מנה המשלבת את טעמי האדמה של הסלק, עם טעמים חמאתיים המתקבלים מתערובת האגוזים ומשקה אגוזי הלוז.

המרכיבים לרוטב:
1 סלק אפוי (אפשר בואקום), חתוך לקוביות קטנות
1 כוס משקה אגוזי לוז (לגרסה חלבית, ניתן להשתמש בשמנת לבישול)
3 כפות מחית אגוזי מלך (מכינים ע״י טחינת 100 גרם אגוזי מלך עם 1/4 כוס שמן זית, מלח, פלפל וכמה עלי רוזמרין עד למרקם של חרוסת).
1/3 כוס יין אדום
1 בצל סגול, קצוץ
1 כרישה קטנה קצוצה
1 שן שום פרוסה
מלח, פלפל שחור גרוס

1. מחממים שמן ומאדים בו את הבצל והכרישה עם מעט מלח במשך כ-2 דקות.
2. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת.
3. מוסיפים את קוביות הסלק, מערבבים וממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את היין, מערבבים ומאדים את האלכוהול במשך דקה.
5. יוצקים פנימה את משקה אגוזי הלוז, ומחית האגוזים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות לאיחוד טעמים.
6. יוצקים את הרוטב ע״ג פסטה שהוכנה לפי הוראות היצרן, מערבבים קלות ומגישים שולחן.
7. להגשה ניתן לפזר מעט אגוזים טחונים מעל.

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.