קיש עגבניות שרי מהיר

מתכון לקיש עגבניות שרי קל הכנה.
הצבע משגע.
הריח מטריף.
החג בפתח… ואני כבר במטבח

לאירוח, לבראנצ' רומנטי, לערב קיץ או ערב קריר…
מאפה יפהפה של עגבניות אדומות שנראה מושקע, אך מכינים אותו בקלי קלות.
במקום בצק פריך, השתמשתי בבצק עלים מרודד כך שהעבודה קצרצרה.
אצלי הוא כיכב כמנה ראשונה בארוחת שבת ואני מתכננת להגיש אותו בארוחת החג בגרסת פאי אישי כל אורח! יהיה משגע!!!

לשומרי הכשרות שבינינו – המתכון פרווה.
הוא גם צמחוני ואפילו טבעוני
עם סלט ירוק על יד, מקבלים חגיגת טעמים וצבעים משובבי עין, חך ונפש.

המרכיבים:
· 1/2 חבילת בצק עלים מרודד – ללא שומן טרנס
· 2 בצלים סגולים פרוסים דק
· 1 כפית סוכר
· 2 כפות שמן קנולה לטיגון הבצלים
· סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות לאורך (אפשר לערבב סוגים שונים, אך שרי תמר הכי מתוקות)
· 2 כפות שמן זית עם אורגנו וטימין
· 1 שן שום קצוצה (אפשר מקובייה קפואה)
· מלח ים אטלנטי ופלפל גרוס
· עלי בזיליקום לעיטור והגשה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
2. מניחים את הבצק המרודד בתבנית אפייה ומהדקים לדפנות.
3. אופים חלקית למשך 10 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
5. בינתיים מכינים את המלית:
6. מטגנים את הבצלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהם מתרככים, מוסיפים את הסוכר ומטגנים דקה שתיים נוספות לקבלת בצלים מקורמלים. מצננים מעט.
7. יוצקים את הבצלים שהתקררו על הבצק האפוי למחצה.
8. מערבבים היטב את העגבניות עם שמן זית, שום, מלח ופלפל ויוצקים את התערובת על הבצלים.
9. מכניסים לתנור ל-20-25 דקות, או עד ששולי המאפה נראים שחומים בהירים. מגישים חם.
10. לפני ההגשה מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ועלי בזיליקום טריים.
בתאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.