טירמיסו תפוח בדבש

גם אני לא האמנתי שזה קורה, אבל יום אחד ישבתי וראיתי טלוויזיה להנאתי. לאט לאט נדדה מחשבתי והתחלתי לחשוב על קינוח מתוק ומיוחד לחג. כזה עם תפוחים, דבש, ושאר בני בריתם הטעימים…
לפתע עלתה לנגד עיני התמונה הזאת:

שיהיה ברור. לא ראיתי את זה בשום מקום קודם לכן ומאד הופתעתי מהחלום בהקיץ, כי אני אדם רציונלי, והזיות על קינוחים אינם דבר שבשגרה עבורי. עדיין…

כך נולד לו הקינוח הזה לראש השנה: טירמיסו תפוח בדבש בסגנון חפשי.
הקינוח הזה איננו כולל ביצים חיות, ואפילו לא מסקרפונה, אלא גבינת שמנת 5%.
הוא טעים בטירוף ויקצור מחמאות מכל מי שיטעם אותו. כן, גם את זה חזיתי באותו חלום בהקיץ… חחח

יש לי רק בקשה אחת לפני שמתחילים: לא להיבהל.
את הקישוט למעלה גם אתם תוכלו לעשות, בקלות, אחרי ההוראות המצולמות שתראו למטה. או במילים אחרות: לא לחינם ראיתי שנים את התכניות של בתיה עוזיאל ״הכינותי מראש…״
גם אם תחליטו לוותר על הציור, תוכלו עדיין ליהנות מקינוח מרהיב וטעים, שממש ירים אתכם למעלה… (פירוש השם טירמיסו באיטלקית הוא: הרם אותי למעלה).

המרכיבים:
ל- 4 מנות

1 גבינת שמנת סימפוניה 5%
1 שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות דבש

לתחתית:
4 פרוסות קטנות של עוגת ספוג או פתיבר או בישקוטים (לשונות חתול)
כוס קפה פושר שבתוכו 2 כפות ברנדי

לתפוח בדבש:
2 תפוחי עץ מתוקים (למשל מזן סטרקינג) קלופים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר חום (דמררה)
2-3 כפות דבש
1/2 כפית קינמון (או כמה שאוהבים)

לציפוי:
2 כפות דבש מדולל ב-1 כף מים (או 2 כפות סירופ מייפל אמיתי שהוא דליל בהרבה מהסירופ שמייצרים בארץ)
4 כפות אגוזי לוז מסוכרים קצוצים (ניתן לקנות מוכן. זה נקרא ״בראס״)
4 שבלונות* של תפוח או רימון – הוראות הכנה מצולמות למטה. לא חובה!

אופן ההכנה:
נתחיל עם התפוח בדבש:

הפעם נלך בדרך הקצרה, ונכניס את התפוחים, הסוכר, הדבש והקינמון לקערה ונבשל במיקרוגל במשך כ-4-5 דקות (בהתאם לעוצמת המיקרו שלכם), עד לקבלת תפוחים רכים ומתוקים שהרוטב נספג לתוכם. ניתן להכין גם במחבת / קלחת ע״ג כיריים.

בזמן שהתפוחים מתבשלים, נטבול ביסקוויטים בקפה – ברנדי ונניח בתחתית כל קערית. נלחץ עליהם מעט שייכנסו ויכסו את כל התחתית. כן, זה אומר שהם יישברו, זה בסדר.

נחלק את התפוחים בין 4 קעריות ההגשה ונצנן לטמפרטורת החדר לפני השלב הבא.

שכבת הקצפת:
נקציף במיקסר שמנת מתוקה ונוסיף תוך כדי פעולת המיקסר 2 כפות דבש. כשהקצפת מתייצבת ומקבלת מרקם כמו של יוגורט, נעצור ונעביר אותה לקערה אחרת.
לתוך קערת המיקסר (אין צורך לשטוף) נכניס את גבינת השמנת ונקציף אותה לדקה שתיים לריכוך. נחזיר פנימה את הקצפת ונקציף יחד עוד דקה שתיים לקבלת קרם אחד.
נמזוג את הקרם מעל התפוחים המצוננים.

נכסה בניילון נצמד ונכניס למקפיא לכמה שעות (או לילה).

הציפוי:
אל חשש! אני אסביר את כל השלבים.
ראשית נכין את השבלונות. אני ציירתי באופן חופשי רימון ותפוח. לנוחיותכם צירפתי לכאן את התמונה של הציורים. תוכלו להדפיס, לגזור ויש לכם שבלונות. תוכלו כמובן לחפש תמונות של תפוח או רימון בגוגל או בעבודות היצירה של הילדים.
הגודל של הציור צריך להיות כזה שישאיר שוליים של 1-2 ס״מ מסביב עבור האגוזים הגרוסים.

ל-4 מנות נזדקק ל-4 שבלונות קטנות.
או. קי. יש שבלונות, עכשיו נוציא את הקינוחים מהמקפיא, נניח על כל אחד שבלונה במרכז.
בעזרת מכחול או מברשת אפייה נמרח דבש או מייפל מסביב על כל הקצפת הקפואה (אין בעיה שהסירופ יגע וילכלך את השבלונה, היא ח״פ).

נפזר את הבראס בשכבה אחת ובצורה אחידה ואז נרים בזהירות את השבלונה בעזרת מזלג (או פינצטה) ונקבל את התמונה ע״ג הקינוח. נכון מהמם?

הערה חשובה: מי שחושש מהשלב הזה, יכול למרוח עם מברשת (או מכחול) שכבה דקה של דבש מדולל או מייפל ע״ג הקינוחים הקפואים ולפזר אגוזים מסוכרים קצוצים. זה יצא יפה.

שתהיה לנו שנה מתוקה כמו דבש,ושנהיה מלאים כרימון בחוכמה ובמעשים טובים!
חיים וטעים!

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
להתראות בפוסט הבא…
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.