הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון למאפה טעים וקל שמתאים כמנה ראשונה או כארוחה מלאה בתוספת סלט. הגבינות במתכון הן גבינות עיזים וכבשים ולכן המאפה דל לקטוז.

14/07/2012

מחממים תנור לחום גבוה – 220 מעלות

מרכיבים

לתבנית אפייה בינונית

  • חצי חבילת בצק עלים קפוא

מלית:

  • 500 גרם גבינת עיזים 5% (2 קופסאות – פיראוס)
  • 1/2 קופסת גבינת פטה כבשים מפוררת
  • 3 כפות פרמזן מגורד
  • 2 ביצים מופרדות לחלמון + חלבון
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

ציפוי:

  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. לשטח את הבצק על תבנית האפייה (תחתית ושוליים), ולדקור במזלג למניעת תפיחה
  2. לאפות בתנור עד שמזהיב – 10-12 דקות. להוציא מהתנור, לצנן מעט ולהכין את המלית.
  3. לערבב את חומרי המלית למעט החלבונים לתערובת אחידה
  4. להקציף ידנית את החלבונים לקצף רך ולאחד בקלות עם תערובת המלית
  5. לצקת את המלית על הבצק.
  6. לערבב בקערה את חומרי הציפוי ולפזר בצורה אחידה על המלית.
  7. לאפות 15 דקות בחום גבוה.
  8. להוציא מהתנור, להמתין 10 דקות ולפרוס למנות.

בתאבון!!! חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה