הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

האם הברוקולי (שכבש את המדפים והלבבות לאחרונה) הוא הכרובית החדשה? מתכון קל למאפים עדינים עם שפע מרכיבים בריאים.

18/08/2013

התבקשתי להביא ליומולדת 40 מאפים קטנים. החלטתי ללכת על מאפים בריאים, טעימים שנחטפים בשניות. המתכון מבוסס על המתכון שהעלתי כאן בעבר של מאפינס כרובית.

הרבה דברים טובים יש במאפינס האלה. החל מירקות דרך שיבולת שועל, גרעינים ושקדים וכלה בהמון חלבון מגבינות וביצים. המאפה דל שומן ומהווה מנה נהדרת לצמחונים ולסתם לאירוח חלבי. או במילים אחרות: מעדן מושלם!

הפעם אחרוג ממנהגי ואציין יחד את המרכיבים ואופן ההכנה:
הכמות ל-40 מאפינס קטנים או 24 גדולים

800 גר ברוקולי קפוא (שקית גדולה) שבושל במיקרוגל -8 דקות עם חצי כוס מים, סונן, נסחט מנוזלים ונקצץ דק.

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
הירקות בושלו יחד במיקרוגל 10 דקות עם מעט מים סוננו ונסחטו.

כל הירקות הסחוטים עורבבו ונמעכו קלות. אליהם הוספתי:
2 כוסות שיבולת שועל
1.5 כוסות קמח תופח
250 גרם בולגרית קוביות
150 גרם גבנ״צ שחתכתי לקוביות קטנות (כי לא היתה לי גבינה מגוררת)
6 ביצים טרופות ידנית
1 כוס פיצוחים לא קלויים (שקדים פרוסים, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת) קצוצים גס
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

יצקתי כף גדושה מהתערובת לתוך תבניות מאפינס משומנות קלות (אפשר גם עטרות סיליקון – מנז׳טים).

את מה שנשאר לי אחרי שנגמרו התבניות למיניהן, יקצתי לתבנית אינגליש קייק משומנת.
על חלק מהמאפינס פיזרתי מעט שומשום (לא חובה).
אפיתי בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 35-40 דקות.

לאחר האפייה ניתן למרוח על המאפינס מעט שמן זית לברק. אני ויתרתי הפעם.

היות וזה היה אירוע בחוף הים, והמאפינס הוגו כפינגר-פוד,ויתרתי על רוטב.
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט, טחינה או רוטב חצילים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה