מאפינס ברוקולי ובטטה

האם הברוקולי (שכבש את המדפים והלבבות לאחרונה) הוא הכרובית החדשה?
מתכון קל למאפים עדינים עם שפע מרכיבים בריאים.

התבקשתי להביא ליומולדת 40 מאפים קטנים. החלטתי ללכת על מאפים בריאים, טעימים שנחטפים בשניות. המתכון מבוסס על המתכון שהעלתי כאן בעבר של מאפינס כרובית.

הרבה דברים טובים יש במאפינס האלה. החל מירקות דרך שיבולת שועל, גרעינים ושקדים וכלה בהמון חלבון מגבינות וביצים. המאפה דל שומן ומהווה מנה נהדרת לצמחונים ולסתם לאירוח חלבי. או במילים אחרות: מעדן מושלם!

הפעם אחרוג ממנהגי ואציין יחד את המרכיבים ואופן ההכנה:
הכמות ל-40 מאפינס קטנים או 24 גדולים

800 גר ברוקולי קפוא (שקית גדולה) שבושל במיקרוגל -8 דקות עם חצי כוס מים, סונן, נסחט מנוזלים ונקצץ דק.

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
הירקות בושלו יחד במיקרוגל 10 דקות עם מעט מים סוננו ונסחטו.

כל הירקות הסחוטים עורבבו ונמעכו קלות. אליהם הוספתי:
2 כוסות שיבולת שועל
1.5 כוסות קמח תופח
250 גרם בולגרית קוביות
150 גרם גבנ״צ שחתכתי לקוביות קטנות (כי לא היתה לי גבינה מגוררת)
6 ביצים טרופות ידנית
1 כוס פיצוחים לא קלויים (שקדים פרוסים, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת) קצוצים גס
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

יצקתי כף גדושה מהתערובת לתוך תבניות מאפינס משומנות קלות (אפשר גם עטרות סיליקון – מנז׳טים).

את מה שנשאר לי אחרי שנגמרו התבניות למיניהן, יקצתי לתבנית אינגליש קייק משומנת.
על חלק מהמאפינס פיזרתי מעט שומשום (לא חובה).
אפיתי בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 35-40 דקות.

לאחר האפייה ניתן למרוח על המאפינס מעט שמן זית לברק. אני ויתרתי הפעם.

היות וזה היה אירוע בחוף הים, והמאפינס הוגו כפינגר-פוד,ויתרתי על רוטב.
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט, טחינה או רוטב חצילים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.