הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

ריבועי בצק פריך מלית נוגט, חמאת בוטנים ואגוזי לוז. זה נגמר בייסורי מצפון טעימים!

11/08/2013

לדעתי שילוב של חמאת בוטנים עם שוקולד הוא השילוב האולטימטיבי ויש רק דבר אחד טעים יותר: שילוב של חמאת בוטנים עם נוגט אגוזים. לכן, כשקיבלתי להתנסות את הממרחים החדשים של ״השחר״ החלטתי להכין את החיתוכיות האלה.

המבנה פשוט:
שכבה ראשונה של בצק פריך עם שקדים.
מעליה ממרח נוגט אגוזים מעורבב בחמאת בוטנים.
מעל אגוזי לוז קלויים וגרוסים* (להכנה, ראו הערה למטה).
ומעל בצק פריך מגורר ע״ג פומפייה.
הכל נכנס לתנור וכשמוכן וקריר, נחתך למלבנים טעימים וממכרים. ראו הוזהרתם!

המרכיבים:
לתבנית בגודל 20X30

לבצק:
• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 1/2 כוס אבקת סוכר
• 1 ביצה מידה L
• 1 1/2 כוסות קמח מנופה
• 1/2 שקית אבקת אפייה
• 1/2 כוס אבקת שקדים

למלית:
חצי כוס חמאת בוטנים
חצי כוס ממרח נוגט אגוזים (אני השתמשתי בזה של ״השחר״, אפשר גם בשוקולד למריחה או נוגט אחר)
חצי כוס אגוזי לוז קליים גרוסים*

אופן ההכנה
לערבב את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים. להוציא מהכלי. לאסוף את הפירורים לגוש אחד (במינימום נגיעה בבצק), לשטח לדיסקית, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
להוציא מהמקרר ולחתוך לשני חלקים: 1/3 ו- 2/3.
את החלק הקטן להכניס להקפאה עד שיגיע זמנו.
את החלק הגדול לשטח ע״ג תבנית אפיה בעזרת הידיים. ולהכניס להקפאה למשך חצי שעה לפחות.

לערבב את חמאת הבוטנים וממרח הנוגט.

להוציא את התבנית מהמקפיא, למרוח על הבצק את תערובת המלית ולפזר אגוזים קצוצים.

להוציא מההקפאה את החלק הקטן של הבצק ולגרר אותו מעל שכבת האגוזים בעזרת פומפייה גסה.

זה נראה כך:

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבת המאפה. כ-25-30 דקות.
להוציא מהתנור, לצנן, לחתוך למלבנים יפים ולהגיש.

ניתן לקשט מעל עם מעט אבקת סוכר

תוצאות ההתנסות: הממרח מעולה ויהפוך לדייר קבוע אצלי במזווה.

הערה:
* אגוזי לוז קלויים וגרוסים ניתן להכין כך:

קונים אגוזי לוז טבעיים.
מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
מניחים נייר אפיה ע״ג תבנית ומעליו מפזרים את אגוזי הלוז בשכבה אחת.
מכניסים לתנור וקולים במשך 20 דקות. מוציאים את התבנית, ״מנערים״ מעט את האגוזים ומחזירים לעוד 10-15 דקות. צריך להזהר שלא יישרפו.
מוציאים, מצננים, מקלפים בקלות את הקליפה החומה הדקה שהיתה דבוקה לאגוז תוך כדי שפשוף קל בין האצבעות וקוצצים בעזרת סכין או בעזרת קוצץ אגוזים / תבלינים. שומרים את האגוזים הקלויים והקצוצים בצנצנת סגורה. שמרו את הטיפ הזה. הוא מתאים גם לבוטנים, פיסטוקים וכדומה. אגב, אם רוצים, ניתן לפזר מעט מלח על האגוזים לפני הקלייה (בלי להרטיב אותם).

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה