הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

יום שלם גדוש בחוויות שהחל ברכיבה על סגווי במתחם התחנה הראשונה, דרך סיור מודרך וטעימות בשוק מחנה יהודה והסתיים בסושי. ואי אפשר בלי פטנט: חיתוך יצירתי של מלון ואבטיח.

29/07/2013

טיול שנתי זה לא רק לילדים בבית ספר. גם למבוגרים מגיע! והפעם ירושלים.
אז שימו כובע, קחו מימיה ובואו איתי לטיול.

את היום התחלנו בארוחת הבראנץ׳ ביד השמונה. שמחים ומלאי מרץ המשכנו לירושלים.

הגענו ל״מתחם התחנה הראשונה״, תחנת הרכבת העתיקה של ירושלים ששופצה והפכה לפינת חמד עם מסעדות, חניות והאטרקציה: סיורי סגווי ואופניים חשמליים אותם מפעילה חברת: SMART TOUR.

אני, שלא רציתי להתיש את עצמי יתר על המידה, כי ידעתי שיום גדוש פעילויות לפני, החלטתי לקחת את הטיול על הסגווי בלבד. הסגווי הוא כלי גאוני, המצאה נפלאה של כלי רכב שיודע מה אתה רוצה לפי תנועת הגוף (לא הידיים ולא הרגליים). את הסגווי הכרתי מטיול מהמם של המלך ושלי בשטרסבורג. (ב-2 מעלות, רוח, גשם והמון אהבה).
לפני התחלת הסיור, המדריך מלמד כל רוכב באופן אישי את התנועות הבסיסיות והכללים לנהיגה בטוחה על סגווי ו״עושה לו טסט״ לפני התחלת הסיור. אל חשש, זה מאד קל, כייפי ואינטואיטיבי. כשעליתי על הכלי המדריך אמר לי: ״רואים שעשית את זה כבר״, ואני חשבתי לעצמי: מעניין, כמו באופניים, הגוף זוכר.
הנסיעה על סגווי היא כייפית במיוחד ולא מעייפת. היתרון הגדול הוא שניתן לגמוע מסלולים ארוכים בלי מאמץ. רק עומדים על הכלי וזהו. הוא כבר עושה את העבודה…
הסיורים המודרכים כוללים את ה”מסלול המשולש”: התחנה הראשונה ופסי הרכבת, ימין משה ומשכנות שאננים והעיר העתיקה. הסיור כולל הדרכה צמודה, מיגון, ביטוחים, שתייה חמה/קרה ושמירת חפצים.
במסגרת הסמרט-טור ניתן היה לעשות סיבוב גם באופניים היברידיים, אולם כדי לשמור על הכוחות, ויתרתי על החלק הזה ולהמתין תוך כדי שתיית מיץ במסעדת ״המזנון״ שבמתחם. החברים חזרו מהרכיבה עם חיוך ונראו מרוצים מאד.
האופניים ניתנים להשכרה יחד עם אפליקציית ניווט ייעודית ונוחה הכוללת הסברים על כל האטרקציות בדרך. קיימים 2 מסלולים לבחירה, ואפשר גם לסייר עצמאית בעזרת מפה. לבירורים והזמנות: 02-6480334
www.smartour.co.il
[email protected]

אחרי הסיור בנופי העיר, עברנו לסיור קולינרי מודרך בן כשעה וחצי בשוק מחנה יהודה, בהדרכתו של השף דוד פוליבודה – פולי (פולי-שף) , במהלכו סקרנו את הדוכנים האטרקטיביים ביותר של השוק וטעמנו דברים טובים, שמענו סיפורים, התבשמנו מהעיר המופלאה הזאת ומההוויה המיוחדת שלה.
מיהו פולי?

השף פולי הוא ירושלמי שחי ונושם את העיר ומכיר היטב את האנשים, המקומות, הטעמים, המראות והריחות. חבר באיגוד השפים ושף מלונות מובילים בארץ ובחו”ל.
פולי מביא איתו שילוב של ידע , חוש הומור ואהבה לטיולים בכדי להעביר לכם את חוויית שוק מחנה יהודה שטרם הכרתם.

מה ראינו ומה טעמנו?

גלידת מוסלין. טוב, מבחינתי, אם יש גלידה אני לא צריכה יותר כלום. הייתי מוכנה לגור במקום. איזה טעמים! לא להאמין:
אשכולית אדומה – בזיל, טונקה, זעפרן, שמן זית וכמובן גם טעמים קלאסיים: שוקולד בלגי, וניל צרפתי, רום צימוקים ועוד. גלידה חלבית וסורבה פרווה.

מוסלין היא גלידת בוטיק, והיא גם הגלידה הכי טעימה שטעמתי! זוהי גלידה שמיוצרת לפי המסורת הצרפתית (ולא האיטלקית הקלאסית). בניגוד לגלידות התעשייתיות, המיוצרות לרוב מאבקות, חומרי טעם ומצבעי מאכל, גלידת הבוטיק (בצרפתית: artisanale ) מיוצרת מחומרי גלם אמיתים ואיכותיים: חלב 3%, שמנת42%, חלמונים, קקאו ולרונה 100%, שוקולד בלגי 56% מוצקי קקאו וכדומה.
כך גם הסורבה: מכיל פרי טרי שנחתך ונטחן במקום, בעבודת יד, סוכר ומים בלבד!
במוסלין לא משתמשים בתמציות, לא בתרכיזים ולא במחיות תעשייתיות, ואתם יודעים מה? זה מורגש. הטעמים כל כך עשירים והשילובים ממש מיוחדים… תענוג! אני רוצה לגור כאן, כבר אמרתי?

http://www.mousseline-jerusalem.com/

מהגלידה הקרה עברנו לרחמו הגדול, אצלו טעמנו חומוס ופלאפל חם, שמענו גם סיפורים נחמדים מהעבר המשפחתי של רחמו שהוא מוסד ידוע וותיק בשוק ולמדנו להכין חומוס בבית (לא נראה לי שאני אכין, אבל מי יודע…).

המשכנו למרכז השוק, אל רחבת מסעדת אזורה (שהתרחבה ויש לה עכשיו 2 מבנים). שירו של יוסי בנאי על הקיר מעורר בי צמרמורת וגעגועים למה שהיה פעם…

אצל “באשר פרומז’רי” התענגנו על גבינות ייחודיות שמיובאות מכל רחבי העולם. לא להאמין, אבל יש לו בחנות 1200 סוגי גבינות! חלקן זכו בפרסים בינלאומיים. טעמנו מספר גבינות מעולות. התמוגגתי. עצמתי עיניים והייתי בחו״ל. באיטליה, בצרפת, בספרד, בהולנד ואפילו באנגליה. הצ׳דר שטעמתי אצל באשר היתה מיושנת ומלאת טעמים, בניגוד לצ׳דר הדביק והסתמי שמוכרים בסופרמרקטים.

אחרי הגבינה, עוד משהו מתוק.
ומה הכי מתוק בשוק? החלבה של “ממלכת החלבה“. איזה מגוון! ואלו טעמים… הכי אהבתי עם פולי קפה גרוסים. (פולי המדריך אמר לנו בצחוק שזו חלבה על שמו- פולי קפה) וגם את זאת עם שוקולד.. ועם פיסטוק… טוב, אני מודה! אהבתי הכל.

את הסיור חתמנו עם מאפים בלקניים של “חכמת הבורקס״. לא היה לי מקום לטעום אפילו ביס. מה שכן, השף פולי הדגים לנו איך להגיש אבטיח ומלון בצורות אטרקטיביות. ואכן, השבוע היו לי אורחים והמלך ואני הכנו להם את זה:

כן, כן, זה נראה בצורת דג, אבל זה מלון וגם אבטיח.
האורחים התפעלו ושאלו איך עשינו זאת. הבטחתי להם שהסוד יצא לאור בפוסט. (ככה אני מושכת אלי קוראים). אז הנה, בבקשה:
אחרי שמקלפים את המלון או האבטיח, עושים בו חריצים בעזרת הצ׳ופצ׳יק של קולפן הירקות. זה שבעזרתו מוציאים את ה״עינים״ של תפוחי האדמה. חוצים את המלון (או האבטיח), מרוקנים את הגרעינים ומניחים על קרש חיתוך ופורסים. מניחים בצלחת הגשה ומטים באלכסון. זהו. כמה פשוט ככה יפה.

אלו היו טעימות מהסיור של פולי-שף tel:050-7903667. הסיור המלא כולל גם טעימות אצל איש האתרוגים ופינוק במעדניות. הסיור כשר, ומתקיים בקבוצות. מחיר לסיור כולל טעימות – 190 ש״ח לאדם.

את יום הטיול המהנה הזה חתמנו בארוחת סושי במסעדת ״ הסושיה״ במרכז העיר, ברחוב הלל 12. ישבנו על המדרכה, ברחוב שלאט לאט נרגע מהתרחשויות היום העמוס וצללנו לתוך צלחות הסושי.
הסושי מגוון, יפה, אסתטי וטעים. וזה המקום לתת לתמונות לדבר בעד עצמן:

מעבר לסושי, גנבה את ההצגה מנת דג מטוגן. למרות שאינני מחובבי המטוגנים למיניהם, טעמתי והתאהבתי.

זהו הסניף העשירי של הרשת (והראשון בירושלים). המסעדה אינה כשרה! מה שאומר שמגישים בה שרימפס, קלמרי וכדומה, והיא פתוחה בסופי שבוע.
מנהלי הסושיה גאים לומר כי האוכל טרי ומוכן רק בעת ההזמנה, לעיני הלקוח.
והמחירים – שווים לכל נפש.
לסיכום: אוכל טעים, בריא, מהיר וזול. מי צריך יותר מזה אחרי יום גדוש פעילות?

הסושיה: רח’ הלל 12 ירושלים
טלפון להזמנות *9969 ולמשלוחים.

עייפים אך שבעים ומאד מרוצים חזרנו הביתה

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה