הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 423

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

למי לא נשארו ירקות מהמרק של ליל הסדר? אני הוספתי להם קינואה, ביצים ותבלינים והפכתי אותם ללביבות מדהימות! נכון, הירקות בושלו במרק עוף ולכן המתכון איננו צמחוני, אולם מצד שני – הירקות ספגו את טעם העוף כך שהלביבות יוצאות משובחות. וגם בשורה לכל אלו שהנושא הקלורי יקר לליבם: הלביבות אפויות ולא מטוגנות! שיהיה חג שמח – חיים וטעים!

21/04/2011

לביבות קינואה אפויות לפסח

 

המרכיבים

 לקינואה

1 כוס קינואה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

2 כוסות מים רותחים

 ללביבות

הירקות שבושלו במרק העוף. אצלי זה בדרך כלל:

  • 3 גזרים
  • 1 בצל
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים גס

1/2 חב’ פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

מעט צ’ילי גרוס

1 שן שום (או קוביה של דורות)

1/2 כפית תערובת בהרט או אבקת קארי

חופן צנוברים או שקדים גרוסים

3 ביצים גדולות, טרופות

1/2 כוס קמח מצה – (רגיל, לא דק)

1/2 שקית אבקת אפיה

4 כפות קמח תפוחי אדמה

 

לשימון התבנית- שמן זית או תרסיס שמן

 

אופן ההכנה:

  1. הקינואה: קולים את הקינואה במחבת יבשה תוך כדי ערבוב כדקה -שתיים. מוסיפים  מלח ופלפל
  2. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
  3. מכבים את האש וממתינים 10 דקות.
  4. מפרידים גרגרים בעזרת מזלג ומניחים את הסיר בצד להצטנן.
  5. הלביבות: מחממים תנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
  6. סוחטים את הירקות משאריות המרק ומועכים אותם למחית גסה (באמצעות מזלג, או מועך פירה).
  7. מוסיפים לקערת מחית הירקות את הקינואה המבושלת, הפטרוזיליה הקצוצה, הצנוברים והתבלינים.
  8. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מוסיפים לקערה את הביצים, קמח המצה וקמח תפוחי האדמה. מערבבים שוב.
  10. מכניסים למקרר למשך חצי שעה להתייצבות העיסה.
  11. יוצרים כדורים מן העיסה, מועכים אותם בין כפות הידיים ומניחים את הלביבות על גבי נייר האפייה המשומן.
  12. מכניסים למרכז תנור ואופים במשך 15 דקות.
  13. מוציאים, הופכים בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

 

הגשה:

  • ניתן לאכול חם או קר.
  • לארוחת ערב – אני מעדיפה את זה חם עם סלט ירוק.
  • בצהרים – כתוספת למנת חלבון.
  • לנשנוש – מתי שמתחשק. זה כמעט ללא שומן! 

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה