הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון קל וטעים לפסטה ברוטב תרד ויוגורט. האמינו לי, אף אחד לא יאמין שהוא דל שומן!

15/07/2013

המרכיבים:
1 חבילת ספגטי שבושלה לפי הוראות היצרן
1 בצל סגול קצוץ דק
1 חבילת מדלוני תרד קפואים
2 כפות שמן זית
1 כף קמח
1 כוס חלב
מלח, פלפל גרוס
1 גביע יוגורט
להגשה: חופן אגוזי מלך קצוצים וגרגרי פלפל צבעוניים (לא חובה)

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את מדליוני התרד ולטגן תוך בחישה עד שכולו נמס.
להוסיף למחבת כף קמח ולבחוש תוך כדי טיגון עד להטמעה.
להוסיף את החלב ולפתוח את הרביכה. בשלב זה יש לבחוש היטב למניעת היווצרות גושים. להמשיך לבשל תוך בחישה על סף רתיחה עד להסמכת הרוטב.
להסיר מהכיריים ולהוסיף בעדינות את היוגורט.
לערבב מעט את הרוטב עד לאיחוד.
הערה: חושב לא להרתיח את הרוטב אחרי הוספת היוגורט כדי שהוא לא יתפרק.

להגשה: לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולקשט באגוזי מלך קצוצים וגרגרי פלפל.
ניתן כמובן לגרר מעט גבינה קשה מעל (פרמז׳ן, מנצ׳גו וכדומה) אך זכרו שמבחינת קלוריות יש כאן תוספת לא קטנה.
בתיאבון!
חיים וטעם!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה