הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

שני מתכונים לארוחה מושלמת מבחינת ערכים תזונתיים ברבע שעה של הכנה.

28/06/2013

גם היום שני מתכונים שילכו נפלא יחד, אך ניתן לגוון ולשלב את הדג עם פסטה, אורז, כוסמת או קינואה. ניתן גם להניח על המוקפץ נתח חזה עוף צלוי, שוקיים בתנור, טופו ועוד

הסוד בטונה זה לא לייבש אותה. בשר הטונה אדום והבישול מבהיר אותו. צריך להיות עם היד על הדופק, כלומר עם העין על המחבת כדי להוציא בזמן: צרוב ועשוי מבחוץ ועדיין אדום מבפנים. קל לעשות זאת מנתח עבה, אולם גם מנתח דק (כמו שאני עשיתי) זה אפשרי. ניתן להשיג טונה טרייה בחנויות הדגים או בדוכנים של חלק מהרשתות. אני השתמשתי בקפוא. זה מה שהמלך קנה, ועם זה ננצח!

היות והדג מוכן תוך 3 דקות, נכין את התוספת קודם.

מוקפץ ירקות ואיטריות סומן
המרכיבים
:
איטריות סומן – אלגנטיות, דקיקות, שמבשלים 2 דקות במים רותחים.
לירקות:
1-2 כפות שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן אורז)
1 כרישה פרוסה דקיק
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ׳ילי חריף חתוך ל-3 (נקי מגרעינים)
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ דק
3 גזרים פרוסים דק לאורך (אני עושה זאת באמצעות קולפן)
2 ספלים של פרחי ברוקולי חלוטים 2 דקות במי מלח
1 חופן חמוציות (לא חובה)
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
לטגן קלות תוך ערבוב והקפצה את הכרישה והשום (זהירות לא לשרוף את שום).
להוסיף את הצ׳ילי,הגזר ולהמשיך לטגן ולערבב.
להוסיף את הג׳ינג׳ר והברוקולי, להקפיץ עוד מספר שניות ולהסיר מהכיריים. לתבל במלח, פלפל גרוס ומעט רוטב סויה.
לערבב את הירקות המוקפצים עם האיטריות והחמוציות.

סטייק טונה
המרכיבים:
פרוסות דג טונה כמספר הסועדים
מעט שמן למריחה על הדג
מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה פשוט ביותר:
שוטפים את נתח הטונה ומייבשים היטב במגבת נייר. מורחים מעט שמן זית משני הצדדים בעזרת מברשת, זורים מלח ים אטלנטי גס ופלפל גרוס ומניחים על מחבת פסים לוהטת. שמעתם פססססס? זה טוב!
צולים 2 דקות והופכים לדקה נוספת על הצד השני.
זהו!

להגשה, מומלץ לעטר בעירית קצוצה.

בתיאבון!
חיים וטעים
!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה