הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

שילוב של חמצמצות פירות קיץ שיכורים בעוגה מתוקה עם שקדים זה עונג צרוף. ריח וטעם של בית.

20/06/2013

אתם בטח מכירים את אותה סיטואציה קייצית שחוזרת על עצמה: המון פירות במקרר.
לקראת סוף השבוע אני אוספת מהמגירה את כל הפירות ה”עייפים” שכבר לא רוצים/יכולים לאכול. השבוע מצאתי שם: 2 תפוחי עץ, 2 אפרסקים, 4 שזיפים ו- 2 משמשים.
ביצעתי בהם פעולת חילוץ והצלה בנוסח יחידת 669, רק בלי המטוס. ליטפתי, חתכתי, ערבבתי, שיככתי את כאבם בנוזל אלכוהולי, והמתקתי את סבלם בסוכר.

מה יצא מהם? הרי זה לפניכם. עוגה במראה כפרי אותנטי, לא מפונפנת, עם פירורים אפויים ומתחתם מבצבצות קוביות של פירות צבעוניים חמצמצים. אני מתה על השילוב של החמיצות הפירותית בעוגות.

עוגת פירות ושקדים עם שטרוייזל (פירורים)

הערה: אם אין במקרר פירות עייפים, ניתן להכין את העוגה הזו גם עם פירות שקניתם במיוחד לצורך העוגה, או עם פירות יער חמצמצים (טריים או קפואים).

מרכיבים
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
4 כפות סילאן (או דבש)
1/2 כוס שמן
גרידת לימון מלימון שלם
מיץ מלימון אחד + כף מים
1 גביע יוגורט
1.5 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
1/2 כוס שקדים טחונים

2 כוסות פירות חתוכים לקוביות 2X2 (שהושרו שעתיים לפחות ב 1/2 כוס סוכר ו2-3 כפות ליקר או ברנדי).

לפירורים – (שטרוייזל)
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום דמררה
2 כפות קמח גדושות

אופן ההכנה
1. תחילה נכין את הפירורים: חותכים את החמאה לקוביות קטנות (אפשר להקפיא אותה מעט ולגרר על פומפיה) ומערבבים הכל יחד בעזרת הידיים, עד לקבלת פירורים אחידים. מכניסים למקרר.
2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3. משמנים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס”מ (או תבנית פיירקס אובלית) ומרפדים את תחתיתה בנייר אפיה.
4. העוגה: מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וסילאן (או דבש), כחמש דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
5. מוסיפים שמן, יוגורט, גרידת לימון ומיץ לימון המדולל בכף מים ומערבבים מעט.
6. מוסיפים את ה”יבשים”: קמח ושקדים ומערבבים קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את הפירות באופן אחיד ומפזרים את הפירורים.

7. אופים כ- 25-30 דקות עד שפני העוגה זהובים וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם פירורים לחים. חשוב להחדיר את הקיסם למרקם העוגה (בין הפירות) ולא לנעוץ אותו בפרי.

לפני ההגשה ניתן לפזר מעט אבקת סוכר. זה נראה מקצועי ומושקע… אך עדיין כפרי וביתי.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה