הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מיגרנה, איראן ו-2 מתכונים. זה מה שבא לי היום. מה תעשו לי?

16/06/2013

היום נפתח בחגיגות ה-50 (שעות) למיגרנה שלי.
על מי אני עובדת? זו לא באמת חגיגה. אוףףף לכי מכאן!

והתובנות להיום:
1. ריבת משמש של אמא זה הכי טעים בעולם!

2. רוחות חדשות זורמות במפרץ הפרסי. מנהיג ״רוחאני״ נבחר. שיהיה בהצלחה לכל העולם, ושנגמור כבר עם האיום האיראני הזה. או בקיצור: סגול עולה!

3. ונעבור לשלב הקולינרי. לא, אין לי מנה מהמטבח הפרסי. לא חורש זבזי ולא גונדי.
הפעם יש כאן 2 מתכונים שאותם ניתן להכין ולהגיש יחד, אך גם להכין בנפרד או לשלב עם מתכונים אחרים… למשל אפשר להניח על הכוסמת את העוף הלימוני הזה וכדומה, כי הכי כיף לשלב, לחדש ולנסות טעמים חדשים.

עוף בחרדל וריבת משמש של אמא

המרכיבים ואופן ההכנה יחד:

לתוך שקית קוקי מכניסים:-
8-10 נתחי עוף
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
1 כרישה פרוסה לטבעות דקות
1 בצל פרוס לטבעות
3 גזרים פרוסים לטבעות בינוניות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1-2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לטבעות עבות
2 כפות עלי פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצים דק
2 כף עלי נענע קצוצים דק
1 פלפל צ׳ילי פרוס לטבעות
1 כף פפריקה מעושנת (או מתוקה)
2 כפות רוטב סויה
1 כפית גדושה חרדל
2 כפות ריבת משמש תוצרת בית (של אמא)
1 שן שום כתושה
1/2 כוס מים

סוגרים את השקית היטב ומנערים עד שכל חלקי העוף והירקות מכוסים בחומרי הרוטב. רצוי להניח שעה מחוץ למקרר להחדרת טעמים, אך לא חובה. ניתן למלא את השקית יום קודם ולשמור אותה סגורה במקרר.
לצלייה, מניחים את השרית ע״ג תבנית מרופדת בנייר אלומיניום, מנקבים מספר חורים ליציאת אדים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה וחצי.
מוציאים מהתנור, פותחים בזהירות את השקית ומגישים.

כוסמת בסיידר

המרכיבים:
1 כוס כוסמת
1 כף שמן לטיגון
2 כוסות סיידר תפוחים צלול (מיץ תפוחים, לא חומץ!)
חצי כוס חמוציות (אפשר לשלב עם צימוקים)
כפית שמן צ׳ילי (או צ׳ילי גרוס) – לחובבי החריף
כפית שמן שומשום
כפית מלח
פלפל גרוס

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מטגנים את הכוסמת בשמן למשך דקה או שתיים ,תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הסיידר, החמוציות והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מערבבים קלות, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה (רתיחה עדינה) כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והכוסמת מבושלת.
להגשה מניחים כמות נדיבה של כוסמת ע״ג צלחת, מסדרים מעל מהעוף והירקות. מזלפים מעט מהרוטב ומעטרים בפטרוליזיה קצוצה.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה