הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 450

עוקבים: 412

החל מיולי 2010

עוגה קלה להכנה שנראית מיליון דולר ונטעמת כמו מיליארד. ניתן להכין במגוון ציפויים ותוספות, עם אקסטרה שוקולד, קצפת או פירות יער. השילוב של מרירות הקקאו ומתיקות השוקולד יוצרים מנעד רחב של טעמים ומרקמים בכל ביס וביס. ממש חגיגה לעין ולחך.

04/06/2013

לפני מספר שבועות נתתי כאן את המתכון לעוגה הזו והוא זכה כאן להצלחה גדולה. בבתים רבים הכינו אותה והתענגו על טעמה העשיר.

לכן, כשפנו אלי והציעו לי לקחת חלק בפרויקט של ״מנטקה- אתר הקונדיטוריה הישראלי״ להכנת מתכון עם פירות יער, חשבתי שיכול להיות נפלא לשדרג את העוגה הזו שאני מכינה בדרך כלל עם שוקולד צ׳יפס או אגוזים, לכיוון של פטל שחור.
השילוב של מרירות הקקאו, עם חמיצות הפרי, ומתיקות השוקולד יוצרים מנעד רחב של טעמים ומרקמים בכל ביס. ממש חגיגה לעין ולחך.

הקישוט דורש קצת מיומנות, וכמובן שקית זילוף. אם אין, לא נורא. יש היום המון קישוטים מוכנים שניתן לקנות ולקשט עוגות, וגם בלי הקישוטים העוגה נפלאה. כל הסוד נמצא בפנים: שוקולד ופטל שחור!

כדי לא לשלוח אתכם לקישורים הלוך חזור. אני חוזרת שוב על המתכון, עם דגש על הציפוי והקישוט.

המרכיבים:
לעוגה בתבנית עולה 26

200 מ”ל שמן קנולה
3 ביצים (מידה L)
400 מ”ל יוגורט
300 גרם סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
80 גרם קקאו
200 גרם קמח רגיל
שקית אבקת אפייה

לפיזור לפני האפייה:
150 גרם פטל שחור פרוס (טרי או קפוא)

לציפוי:
250 גרם שוקולד (אני ערבבתי מריר עם לבן)
מיכל שמנת לבישול (אפשר שמנת לקצפת).

לעיטור:
50 גרם שקדים פרוסים
1/2 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג

הערה:
הפעם אתן מידות במשקל או בנפח (כדאי למדוד בכוס מידה עם שנתות), כי כך הכנתי את העוגה. הנחתי קערה על המשקל, איפסתי והוספתי את המרכיבים בזה אחר זה.
זה הזמן להמליץ לכל מי שאוהב אפייה לרכש משקל וכלי מדידה לנוזלים. משקל דיגיטלי למטבח עולה כ-100 שקל. כוס מדידה זה דבר מאד זול. אני רכשתי את שלי בשוק לוינסקי ב-20 שקל.

אופן ההכנה:
העוגה
מחממים תנור ל-170 מעלות (אפשר גם טורבו)
לעוגה הזו לא צריך מיקסר! (חוץ משלב הקישוט). מכינים הכל ידנית ב-2 קערות.

בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, יוגורט, סוכר, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה ידנית.

בקערה נפרדת מערבבים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומאחדים עם תכולת הקערה השניה.
מערבבים היטב רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת, מרופדת הנייר אפיה, ומפזרים מעל את הפטל הפרוס.

אופים את העוגה במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים כעשר דקות, ובינתיים מכינים את הציפוי.

ציפוי שוקולד
בסיר קטן מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים היטב עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט. גם בצדדים!
מצננים את העוגה לחלוטין במקרר ורק כשהיא קרה מחלצים אותה מהתבנית (ניתן להקפיא).

עיטור
קולים את השקדים הפרוסים בזהירות על גבי מחבת יבשה ולאחר צינון מניחים על הגנאש המתקרר בצורת עיגול במרכז העוגה. משאירים שוליים של 3 ס״מ מסביב לעיטורי הקצפת.

לקצפת
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן – כוכב (מספר 21) ויוצרים על פני העוגה סביב סביב תלוליות בקוטר 1.5-2 ס״מ.
מקשטים בתלוליות קטנות יותר במרכז העוגה, או כיד הדמיון הטובה…
לסיום, מניחים דובדבן (או פטל) על הקצפת.

כפי שהזכרתי, העוגה הזו היא חלק מפרויקט פירות היער של מנטקה. לשאר המתכונים בפרויקט, לחצו כאן: פרויקט פירות יער – מנטקה.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

סלט גזר

שקית גפרורי גזר, עשבי תיבול ורוטב טוב. מי צריך יותר מזה? אה, מלך שאוכל בכיף ומפרגן.   מרכיבים: 1/2 ק״ג גזר חתוך לגפרורים. אני השתמשתי בשקית מוכנה של (שבבי גזר) 400 גרם נטו...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה