הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

כשאני חושבת על גבינת בוטיק אני חושבת על משק יעקבס מכפר הרא״ה.
ולמה?
כי משק יעקבס היא מחלבה משפחתית, המייצרת מאז שנת 1997, 25 סוגי גבינות ויוגורטים בטכניקות המסורתיות, הנהוגות במחלבות קטנות באירופה.
״בוטיק״ מבחינתי זה קטן ואיכותי ובמקרה הזה הכוונה היא שהייצור מתבצע בכלים חדישים ותוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים.

לקראת שבועות, קיבלתי מארז מפנק של מגוון גבינות מהמשק.

מה טעמתי? מה הכנתי? מה אהבתי?

אתחיל מהתשובה לשאלה האחרונה: הכל! אהבתי הכל!

אני בכלל אוהבת מאד גבינות צהובות (המכונות גבינות קשות), גבינות בשלות חצי קשות (כגון: קממבר וברי),גבינות כחולות (גורגונזולה, רוקפור ועוד) וגבינות עתירות טעם וריח אחרות. מסיבות בריאותיות, משתדלת לאכול את השמנות פחות, אך עתירות הערכים התזונתיים, החלבון, הסידן וכדומה. מודה ומתוודה שבחג שבועות חרגתי מעט מהגישה הזו. עכשיו מכפרת על העניין.

גבינת גאודה – הגבינה ההולנדית הכי טובה שיש. מיוצרת מחלב בקר, בעלת 28% שומן, מרקם חלק וגוון צהוב עמוק. נאכלה בכריכים. (כלומר, נזללה בכריכים).

גבינת קממבר עיזים 28% שומן, בתוספת עובש לבן ופס פחם החוצה את פנים הגבינה ומקנה לה טעם מיוחד. מעדן! את זה אכלתי ככה בלי כלום. כי כל המוסיף גורע. גבינה שהיא ״אסון טבע״. ממכרת ביותר :)

גבינת סנט מור - גבינת עיזים נהדרת, 28% שומן, מצופה אפר עץ ועובש לבן, רכה ונימוחה. נהדרת בסלטים ועל גבי ברוסקטות חמות. אני שילבתי עם עגבניות צלויות, מלח גס ושמן זית.

עז-מה – גבינה רכה מחלב עיזים. בעלת 16% שומן וטעם אופייני לחלב עיזים. מתאימה לאפיה.

לבנה עזים – גבינה למריחה בעלת חמיצות מעודנת, ורק 5% שומן.

גבינת מנצ׳גו – גבינה מחלב כבשים, 30% שומן, אותה אני מכנה ״הפרמז׳ן״ הספרדי. נהדרת על פסטה, סלטים ובכריכים.

גבינת קשקבל – גבינה מחלב כבשים, 30% שומן, בסגנון בלקני בטעם פיקנטי. מתאימה מאד למאפים בלקניים, לפינוק עם כוס יין לבן וכדומה.

גבינת רוקפור – גבינה כחולה, בסגנון צרפתי, 32% שומן, המיוצרת מחלב צאן. הגבינה עזת טעם, חריפות ובעלת עורקי עובש. הרוקפור מצויינת מעל סלטים ירוקים (בעיקר עם אגסים), הולכת נפלא עם תאנים, וגם על תפ״א אפויים.

מעבר לגבינות, טעמתי גם יוגורט כבשים 5% BIO. יוגורט עשיר מחלב כבשים, בעל מרקם סמיך וטעם מעודן.

את מוצרי משק יעקבס ניתן להשיג ברחבי הארץ, במעדניות נבחרות ובסניפים מסויימים של רשתות השיווק.
רשימת נקודות המכירה

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה