הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

בשביל הבריאות, הצבע והטעם. מקור מצוין לחלבון וויטמינים.

17/05/2013

את הסלט הזה הכנתי לארוחת החג בשבועות, לאיזון הלבן של הגבינות, ובמיוחד לחלקים מבני משפחתי שנמנעים ממוצרי חלב. הסלט מתאים לצמחונים ומהווה מקור חלבוני טוב לטבעונים.
אגב, הסלט הזה ילך מצוין גם כתוספת לארוחה בשרית, כמובן!

המרכיבים:
לשעועית:

כוס שעועית שחורה שהושרתה במשך לילה במים. (הכוונה לכוס של השעועית המיובשת, לפני השרייה).

לסלט:
1 פלפל אדום גדול
1 פלפל צהוב גדול
1 עגבנייה בשלה
3-4 בצל ירוק
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
אופציונלי: חופן עלי כוסברה

לרוטב:
מיץ מלימון אחד גדול או 2 קטנים
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל גרוס

אופן ההכנה:
לאחר ההשרייה, לסנן את השעועית ולשטוף היטב במי ברז. יוצאים מים שחורים – סגולים.
להעביר לסיר (אפשר סיר לחץ), למלא במים עד כפול מגובה פני השעועית ולבשל עד לריכוך (בלי מלח, שמונע התרככות).
לצנן את השעועית המבושלת. את השלב הזה ניתן לבצע יום יומיים מראש.
להעביר את השעועית לקערה גדולה.
לקצוץ לקוביות קטנות את הפלפלים, העגבניות והבצל הירוק, ולהוסיף לקערה עם השעועית.
לקצוץ דק פטרוזיליה ונענע (וכוסברה) ולהוסיף לקערה.
להכין רוטב מכל המרכיבים ולצקת על הסלט. לערבב היטב אך בעדינות לא למעוך את השעועית. לטעום ולתקן תיבול. לעטוף ולהכניס למקרר לשעתיים לאיחוד טעמים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה