עוגת גבינה פירורים – מנצחת!

איך תרצו את עוגת הגבינה שלכם? בצלחת או בכוס?
הפעם בחרתי לתת 2 גירסאות לאותה עוגה:
– עוגה קלאסית, בתבנית עגולה מספר 24-26 (בתבנית 24 העוגה תצא גבוהה יותר)
– קינוח בכוסות אישיות. הכמות מספיקה ל-10-12 כוסות.

לא זוכרת איפה קראתי את זה, אך מסתבר שעוגת הגבינה הפופולרית ביותר בישראל היא עוגת גבינה פירורים.
טוב, זה לא מפתיע אותי. זו עוגה טעימה, מרשימה, קלה להכנה ואפילו ללא אפייה. היות וניתן להכין אותה גם כקינוח בכוסות, אתם מסודרים. לא צריך יותר שום מתכון אחר. כך זה אצלי. אומרים לי עוגת גבינה, אני לא מתלבטת, אלא ניגשת מיד למתכון הזה. מתכון מנצח כבר אמרתי?

המרכיבים:
לפירורים (תחתית + ציפוי):
200 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
80 גרם חמאה
4 כפות גרנולה משובחת

קרם גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה לקצפת
1/2 כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
1 אינסטנט פודינג וניל

ציפוי:
1/2 כוס מהפירורים של התחתית
1/2 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים

אופן ההכנה
תערובת הגבינה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
מערבבים בקערה את הגבינה עם הפודינג ומקפלים פנימה את הקצפת.

לעוגה עגולה:
מהדקים את הפירורים לתבנית קפיצית מס' 24 המרופדת בנייר אפייה (הכי קל להדק בעזרת תחתית של כוס). שומרים 1/2 כוס מהפירורים לציפוי.

לקינוח בכוסות:
מניחים את הפירורים באופן חופשי בתחתית של כוסות קינוח יפות.

מכאן ההכנה זהה:
יוצקים את קרם הגבינה על התחתית ומיישרים.
מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל תערובת הגבינה.
מכסים בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד לשעה לפני ההגשה.

הערות וגיוונים:
* במקום גרנולה אפשר להוסיף עוד 3-4 ביסקוויטים.
* אל תנסו להמיר את השמנת המתוקה לקצפת בשמנת לבישול. היא לא תקציף.
* לעומת זאת, אפשר להשתמש בגבינה רזה.
* ניתן לגוון ולקשט את העוגה בשוקולד מגורר, שוקולד צ׳יפס ועוד כיד הדמיון הטובה.
* במקום פקאנים מסוכרים ניתן לגוון עם אגוזי לוז מסוכרים גרוסים – בראס, או שקדים קלויים.
* לפני ההגשה ניתן להוסיף מעט פירות קצוצים.

חג שמח!
בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.