הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

פאד תאי הוא מנת נודלס תאילנדית שגדולתה בפשטותה. זהו אוכל עממי עם מרכיבים פשוטים מאד, הזמינים בכל בית ומחירם זול.

24/04/2013

זהו מתכון ממשפחת ״המוקפצים״
כמו שכל אחד מכין מרק עוף בנוסח האישי והייחודי לו, כך גם אני מכינה את הפאד תאי שלי בסגנון אישי שפיתחתי במהלך השנים. זה לא פאד תאי קלאסי, אלא יותר פריסטייל, בו אני עושה שימוש ב״מה שיש״ לי בבית, וכך יוצא לי בכל פעם קצת שונה.

המרכיבים:
<חבילת אטריות אורז בינוניות (או חצי חבילה של דקיקות) מבושלת לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות. אטריות אורז מתאימות למי שמקפיד על תזונה נטולת גלוטן. לפעמים אני מכינה גם עם פסטה מבושלת שיש לי במקרר – בערך 2 כוסות (במקרה כזה, זה עם גלוטן!).

ירקות:
כאן כאמור אפשר לגוון כיד הדמיון והמצאי במקרר.
4 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים.
1 כרישה פרוסה לטבעות דקות, או בצל סגול פרוס לרצועות.
1 שומר חתוך לרצועות דקות (לא חובה).
רבע כרוב חתוך לחתיכות קטנות (בערך 2X2).
רצועות מ-2 פלפלים בצבעים שונים.
6 פטריות שמפיניון פרוסות.
1 פלפל צ’ילי פרוס לטבעות (אני ואהבת חריף אז הפעם הוספתי גם חצי פלפל ירוק).
2 כפות שורש ג׳ינג׳ר טרי מגורר על פומפייה.
2 שיני שום פרוסות (כמובן שאם אוהבים ניתן גם יותר)
3 כפות שמן לטיגון

אופציונלי:
תוספת לא קלאסית שנותנת תוספת טעמים – חצי כרובית פרוסה דק (זה מתפורר לחתיכות קטנות וזה מצוין).
1 ביצה (אני לא מוסיפה).

אופציונלי 2:
קוביות טופו, עדשים מונבטות, או כל חלבון אחר (קוביות עוף, רצועות בקר, קוביות דג, פירות ים).

רוטב:
4 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק

1 כף חמאת בוטנים מדוללת בחצי כוס מים

להגשה:
מעט שמן שומשום
לימון- לפי חישוב של רבע לימון לכל סועד.
3 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
חצי סלסלה של נבטים סיניים- חובה!
צ׳ילי גרוס (רק לאוהבי החריף, כמוני)
בצל ירוק חתוך לפיסות של 4 ס״מ בערך (אופציונלי)

אופן ההכנה:
1. הקפצתי את הירקות במעט שמן בשיטת “טיגון – ערבוב” במשך 5 -7 דקות, כאשר התחלתי עם הירקות הקשים יותר לפי הסדר: כרובית, גזר, שומר, פלפל, כרוב, כרישה/בצל, שום, פלפל צ׳ילי וחריף, ג׳ינג׳ר ופטריות.
זה אמור להיראות כך:

* אם מוסיפים ביצה זה הזמן להזיז את הירקות לצד אחד של הווק ולהוסיף לצד הפנוי את הביצה. מערבבים עד להפיכת הביצה לפירורי ביצה מקושקשת.
* אם מוסיפים טופו, עוף וכדומה, יש לטגן אותם מעט במחבת נפרדת ולהוסיפם לווק כעת.
2. ערבבתי את כל חומרי הרוטב והוספתי לווק.
3. הוספתי את הנודלס וערבבתי הכל בעדינות שלא יתרסק לי העסק, למשך דקה נוספת. הסרתי מהכיריים.
4. הוספתי את הנבטים וערבבתי קלות. ניתן להוסיף אותם בשלב ההגשה, מעל ערמה של נודלס, או גם וגם, איך שמתחשק. אני עושה פעם כך ופעם כך, לפי המקום שיש לי בווק.

הרכבת המנה:
5. ערמתי מהפאד תאי ע״ג צלחת.
6. הוספתי מעל חופן נבטים, זילפתי מעט שמן שומשום (ממש כמה טיפות), סחטתי מעל הכל לימון, פיזרתי בוטנים, חתיכות בצל ירוק וצ’ילי גרוס.
7. לקחתי ליד את מקלות האכילה ו…היה חריף וטעים.

כמה חריף? 8 במדד הטישו.
כמה טעים? 10 במדד כהן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה