הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

שכבות של תפוחי אדמה וסלק בציפוי קראנצ׳י מעדן צבעוני (ואפשר גם טבעוני)

09/04/2013

את המנה המשגעת הזו הכנתי לפי מתכון שהתפרסם ב-Xnet עם שדרוג שלי שמקפיץ את המנה.

המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, פרוסים דק
3 סלקים בוואקום, פרוסים דק (במקור התכוונו לסלק טרי, אך נראה שעדיף להשתמש בסלק מוכן)
מלח (אני השתמשתי במלח רוזמרין, של מלח הארץ, אותו קונים בחנויות המתמחות. זה נתן טעם טוב ועשיר למנה. אפשר גם מלח רגיל)
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
1/2 כפית מלח רוזמרין
1/8 כפית פלפל שחור
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1/2 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס שמן זית
3 עלי מרווה קצוצים

תוספת שלי שמשדרגת:
גבינת פרמז׳ן מגוררת. כמה? כמה שיותר…
אגב, אם מוותרים על הפרמז׳ן מקבלים מנה טבעונית!

אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים תבנית בגודל 30X20 ס”מ בשמן זית.
2. מסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה כשהם מעט חופפים (כמו רעפים). מתבלים במלח ופלפל ומזלפים 4-3 כפות שמן זית.
3. מניחים עליהם שכבה של פרוסות סלק, מתבלים וחוזרים פעם נוספת על המבנה: תפוחי אדמה, תיבול, שימון, סלק ותיבול. מסיימים בשכבה עליונה של תפוחי אדמה.

4. להכנת הציפוי: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת פירורית.
5. מפזרים את הציפוי מעל הכל, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 45 דקות.
6. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמז׳ן ומחזירים לעוד 15 דקות, עד שהציפוי מזהיב.
7. מגישים חם ומתמוגגים.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה