הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

אם גם אתם מרגישים מאויימים בכל פעם שמוכר הארטיקים מכריז בקולי קולות “אאאאאני הולך”, תנהגו כמוני. הכינו לעצמכם גלידות איכותיות בבית. ללא צורך במכונת גלידה!

03/06/2012

גלידת מנגו עם פירות ואגוזים קצוצים

הקיץ השנה הולך להיות חםםםםם! ולכן דאגתי למתכונים קלים לגלידות איכותיות ופשוטות להכנה. חשוב להדגיש – בלי מכונת גלידה!

להקציף, לערבב, הכניס לתבניות, להקפיא וזהו!

כל הגלידות שיובאו כאן מורכבות מקצפת (שמנת מתוקה 32% ואבקת סוכר) אותה נקפל ונשלב עם טעמים שונים.

מה שחשוב בגלידה זו האווריריות. צפיפות הגלידה היא כמעט מחצית מצפיפות המים. כלומר אם 1 ליטר מים שוקלים 1 ק”ג, הרי שבגלידות 1 ליטר = 500 גר’. מה “תופס” את שאר הנפח? נכון, אוויר. בועות קטנות של אוויר שנכנסות למסה בפעולת ההקצפה.

יש מתכונים קלאסיים עם ביצים לא מבושלות. בקיץ אני משתדלת לא להשתמש במתכונים כאלה, מה גם שלמי יש חשק להכין מתכונים מסובכים בחום הזה…

גלידת שמנת חלבה (ששרית הכינה בתבנית מאפינס סיליקון)

גלידת שמנת חלבה

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כף אבקת סוכר

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

גלידת שמנת חמאת בוטנים ושוקולד

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כף אבקת סוכר

2 כפות  חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים (בהתאם להעדפה אישית, והאם זה לילדים או מבוגרים) שרוככה מעט במיקרו.

1 כף סילאן

1 חופן נטיפי שוקולד צ’יפס קטנים

גלידת שמנת שוקולד - שהכינה שרית

גלידת שמנת שיכורה עם שוקולד

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כף אבקת סוכר

1/2 מיכל ממרח נוטלה שרוכך מעט במיקרו (יש לוודא הסרת אטם האלומיניום במלואו לפני הכנסת הצנצנת למיקרוגל).

1 כף משקה אלכוהולי מועדף (בייליס, ליקר שוקולד, ליקר קפה)

גלידת שמנת מנגו

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כף אבקת סוכר

1/2 מיכל תרכיז מנגו קפוא

גלידת יוגורט תות

גלידת יוגורט תות  (לשוחרי הבריאות, לשומרים על הגיזרה, גרסה מופחתת שומן)

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כף אבקת סוכר

2 מיכלי יוגורט תות

1 כף אבקת בנפייבר (ניתן להשיג ברשתות המזון או ברשתות הפארם)

1/2 כוס ריבת תות תוצרת בית (או קנויה מאיכות טובה)

1/2 כוס חתיכות תות

הערה: שימוש בבנפייבר מעשיר את הגלידה בסיבים תזונתיים המועילים לבריאות וכן מונע את המרקם הקרחי. אם אין, או לא רוצים להשתמש בבנפייבר, גלידה המכילה יוגורט יוצאת מעט “קרחית”, לכן יש להוציא אותה מההקפאה שעה לפני ההגשה ולבחוש מעט לעידון המרקם.

אופן ההכנה פשוט ביותר:

שלב ראשון – קצפת (זהה עבור כל הגלידות) :מקציפים במערבל את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. מומלץ להקציף 3-4 יחד, לחלק לקערות ולהוסיף טעמים.

שלב שני – טעמים (לכל טעם בנפרד): לאחר שמחלקים את הקצפת לקערות מוסיפים עבור כל טעם  את שאר המרכיבים.

חשוב לערבב בעדינות בתנועות קיפול (עטיפה), כדי שהתערובת תישאר אוורירית.

אחרי שהתערובות אחידות, מעבירים אותן לתבניות הניתנות להקפאה. ניתן להשתמש במגוון תבניות: תבנית זר של טאפרוור, תבנית חד פעמית אינגליש קייק, גביעי מאפינס מסיליקון, ואפילו בקופסת פלסטיק רגילה.

זהו! הגלידות נכנסות להקפאה למשך לילה (לפחות).

שלב ההגשה

מגישים  את הגלידה בגביעים יפים  ומקשטים כיד הדמיון הטובה:

  • גלידות יוגורט הפירות ניתן לקשט עם דובדבנים טריים, חצאי תותים ומיץ מפסיפלורה (פשוט לחצות את הפרי ולמזוג את המיצים על הגלידה).
  • גלידת חלבה וגלידת שוקולד ניתן לקשט עם פירורי חלבה, פירורי שוקולד מקופלת לבן או כהה, שברי שקדים או אגוזים מסוכרים, סילאן או סירופ שוקולד.
  • · הכנת  ”עוגילידה – קוקילידה” – מניחים כדור גלידה על עוגייה טובה (שוקולד צ’יפס, גרנולה או אחרת), מכסים בעוגייה שנייה לוחצים קלות עד שהכדור שטוח. טורפים מיד!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה