הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון פשוט וקל עם הרבה אומגה 3, שיוכיח גם למי שאומר: דגים זה מסובך, זה לא בשבילי… שאין קל ופשוט מאשר להכין דג בתנור. הסוד הוא להוציא את הדג מהתנור בזמן.

02/04/2013

זוכרים את הסיסמה ״כי בשבילו זה דני ובשבילך חלב״? הרעיון שעומד מאחורי זה הוא חוכמה שיווקית: כל אחד מסתכל על אותו אוכל מנקודת מבט אחת. הילד מסתכל על הטעם, האריזה, הכיף… וההורה על הבריאות, הרכיבים התזונתיים. זה בדיוק מה שקורה לי כשאני מכינה דג סלמון. מעבר לטעם המעודן, למרקם העסיסי ולמראה הורוד והמפתה, אני רואה מקור מצוין לחלבון עם המון אומגה 3.

למי שמשתדל (כמוני) לאכול בריא, (להילחם בכולסטול) ולקבל את כל מה שהגוף צריך מתזונה, אני ממליצה לשלב בתפריט לפחות אחת לשבוע מנת דג סלמון עסיסי אפוי בתנור.

גם למי שאומר: דגים זה מסובך, דגים זה לא בשבילי… המתכון הזה יוכיח שאין קל ופשוט מאשר להכין דג בתנור. הסוד הוא לטפל בו נכון, ולהוציא מהתנור בזמן מבלי לייבש לו את הנשמה.

אין במתכון הזה כמויות מדוייקות כי למרות שההכנה היא בתנור זה עדיין נחשב בישול, ובישול זה לא אפייה, אפשר לאלתר, לשנות, לגוון…

המרכיבים:
1 ק”ג פילה דג סלמון (טרי או קפוא) פרוס למנות.
1/4- 1/2 כוס שמן זית
1-2 כפות רוטב סויה (אפשר לוותר)
לימון פרוס דק – כולל הקליפה
מלח גס + פלפל גרוס
עשבי תיבול – רוזמרין, טימין, מרווה…

אופן ההכנה:
אם הדג קפוא – יש להפשירו במקרר יום קודם. (חלילה לא במים ולא במיקרוגל)
לוקחים תבנית חסינת חום, מניחים עליה נייר אלומיניום (כדי שיהיה קל לנקות את התבנית) ועליו מניחים נייר אפיה.
יוצקים מעט שמן זית לכיסוי התחתית.
מסדרים יפה את פרוסות הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
מעל כל נתח מניחים 1-2 פרוסות לימון דקיקות.
מזליפים שמן זית וזרזיף של רוטב סויה (לא חובה).
זורים מלח גס ופלפל גרוס דק.
אני נוהגת לגוון בעשבי התבלין, לפי מה שיש לי זמין באותו רגע: מחטי רוזמרין, מעט עלי מרווה או טימין.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות למשך 10-15 דקות ללא כיסוי.
בודקים שמוכן באמצעות גירוד עם מזלג בעדינות באמצעו – אם יוצא פירורי – זה מספיק!
האלמנט הכי חשוב במתכון זה הינו זמן האפייה.
מגישים לשולחן ומתמוגגים.
בתיאבון
חיים וטעים

אגב, לידיעת כותבי התפריטים למיניהם. הדג נקרא: סלמון.
לא סולומון. לא סלומון. סתם רציתי שתדעו.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה