הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

עוקבים: 421

החל מיולי 2010

פסח סטנדרטי אצלנו (וכמו שאני רואה גם בהמון משפחות אחרות) עובר מאירוח לאירוח. היות וכך, צריך כל הזמן להמציא את הגלגל מחדש כדי שלא ישעמם לנו בפה. תוסיפו לזה את העובדה שאני כל הזמן מנסה לחדש ולגוון (כי זה האופי שלי) וכן את העובדה שאני רוצה שיהיה משהו שיתאים גם למי שלא אוכל גלוטן, ומשהו למי ששומר על תזונה טבעונית ומשהו למי שלא אוהב קוקוס, ומשהו למי ששומר על דל כולסטרול (אני), מה קיבלתם? אוסף של קינוחים וממתקים קטנים. גילוי נאות: דל קלוריות זה לא! לא צריך להגזים, כן??? יאללה בלגן הקינוחים!

29/03/2013

מוס קוקוס וקרמל – טבעוני

הכמות: 8-10 ספלי אספרסו

המרכיבים

  • 1 קרם קוקוס (לפחות 20% שומן)
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
  • 1 כפית סירופ קרמל או מייפל
  • .

להגשה: אגוזי לוז מקורמלים גרוסים (ברס), או שוקולד מריר מגורר

.

אופן ההכנה:

  1. נכניס את פחית השימורים לילה קודם למקרר. בזמן הזה מתרחשת הפרדת שכבות: השכבה השומנית עולה למעלה, מתמצקת מעט ונפרדת מהשכבה המיימית.
  2. למחרת, נפתח את הפחית מהחלק התחתון שלה ונשפוך את החלק המיימי (ניתן להשתמש בו להעשרת תבשילים, אבל זה כבר עניין אחר).
  3. את החלק המוצק שנשאר בפחית נעביר לקערת מערבל.
  4. נוסיף אינסטנט פודינג וסירופ קרמל ונקציף עד שנוצרת קציפה יציבה.
  5. נעביר את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר בינוני ונזליף לכוסות אספרסו.
  6. המוס מאד עשיר ואני לא ממליצה להתפתות ולמלא גביעים גדולים.
  7. להגשה ניתן לעטר באגוזים קצוצים, שוקולד מגורר ועוד.

ממתק ריס׳ס תוצרת בית – טבעוני

ממתק שוקולד ובתוכו חמאת בוטנים. שילוב של מתוק ומלוח שמכינים במנז׳טים (עטרות נייר).

המרכיבים להכנת כ-15 חטיפים

  • 200 גר׳ שוקולד מריר 60%
  • 1 כפית שמן
  • 3 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • אבקת סוכר (בערך 3 כפות)
  • .

אופן ההכנה

  1. נמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות ונערבב עד להמסה מלאה.
  2. נוסיף את השמן.
  3. נניח להצטנן מעט.
  4. נערבב את חמאת הבוטנים ואבקת הסוכר עד לקבלת בצק במרקם של פלסטלינה.
  5. הרכבת החטיפים: נמזוג באמצעות כף מהשוקולד המומס לתוך מנז׳טים, בערך חצי סנטימטר גובה.
  6. ניקח מעט מבצק חמאת הבוטנים, נכדרר לכדור קטן ונשטח עם הידיים לדסקית קטנה.
  7. נניח על השוקולד במנז׳ט ונמזוג עוד שוקולד עד לכיסוי מלא של חמאת הבוטנים.
  8. באופן דומה נכין את שאר החטיפים.
  9. נכניס למקרר למספר שעות להתמצקות לפני ההגשה.
  10. ניתן לקשט את החטיפים (לפני התקשותם) באגוזים גרוסים, קוקוס, שוקולד מגורר וכדומה.

בהשראת מתכון של מאיה מרום

.

בונוס:

מתכון בונוס: כדורי חמאת בוטנים.
מהמלית ניתן להכין גם כדורי חמאת בוטנים אותם ניתן להגיש בנפרד כפי שהם, לצפות בשבבי שקדים, אגוזים וכו׳

.

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה