הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

שילוב של צבעים, מרקמים וטעמים שתאהבו להכניס לפה, גם אחרי הזלילה הגדולה של ליל הסדר. קרם לימון עדין, פירות יער שיכורים ושקדים שזופים. לא מסובך, והכי חשוב, ניתן להכין מראש.

19/03/2013

מחפשים קינוח לליל הסדר?
כזה שכולם ירצו לאכול (או לפחות ״בשבילי קטן, רק לטעום״) גם כשהם מפוצצים?
כזה שנראה מרשים, אלגנטי, מושקע ומקצועי? או בקיצור: קינוח מיליון דולר?
ויש בו עוד יתרונות:
ניתן להכין את הכל מראש ורק ״להרכיב״ את הקינוח לקראת ההגשה.
לא פחות חשוב: ניתן בקלות להכינו בגירסת פרווה, (יש בו מעט מאד חמאה שניתן להחליף המחמאה).
למרות המרקם העדין והעשיר, הוא לימוני וקליל. מטעמי מצפון, ניתן לקרוא לו ״פירות״.

אחרי ההקדמה הזו הנה הוא

המרכיבים ל- 6 מנות אישיות קטנות (כוסיות בנפח 100 מ”ל)

קרם לימון:
· 3 ביצים גדולות
· 120 גר’ סוכר
· 75 מ”ל מיץ לימון
· גרידה מלימון שלם
· 100 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות (או מחמאה)
פירות יער שיכורים:
· 300 גר’ פירות יער – קפואים
· חצי כוס סוכר
· מיץ מחצי לימון
· כפית תמצית וניל איכותית
· חצי כוס יין אדום
שקדים שזופים:
· 3 כפות שקדים פרוסים
· 3 כפות גרנולה (או פירורי עוגיות יין לפסח)
· 20 גר’ חמאה (או מחמאה)

אופן ההכנה
1. קרם לימון: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים ביצים וסוכר ומקציפים 3-4 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

2. בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון בסיר קטן. כשהמיץ והגרידה רותחים, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (לשם השוואת טמפרטורות).

3. מעבירים את תערובת הביצים אל הסיר ומחזירים לאש. מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת, 3-4 דקות, עד שהקרם מסמיך.

4. מורידים את הקרם מהאש, מצננים אותו 5-10 דק’, ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מטרפה ידנית עד שהקרם חלק ומבריק. מסננים את הקרם וממלאים את כוסיות הקינוח עד לחצי.

5. פירות יער שיכורים: מבשלים יחד את כל המרכיבים, עד שפירות היער רכים והרוטב מצומצם. מצננים לחלוטין לפני השימוש.

6. שקדים שזופים: מטגנים בזהירות את השקדים והגרנולה (או הפירורים) בחמאה עד להזהבה.

7. הרכבת המנה: כדאי להרכיב סמוך להגשה. בכל כוס עם קרם מניחים 2 כפות בערך של פירות יער שיכורים ומפזרים עליהם את השקדים השזופים. מקשטים בעלי נענע רעננים ומגישים מיד.

בתיאבון!
חג שמח!
חיים וטעים!

הקינוח מבוסס על מתכון של נטלי לוין

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה