הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

הוזמנתי לצפות בתחרות שקיימה רשת קראון פלזה בקרב השפים של בתי המלון השונים של הרשת.

10/03/2013

רשת מלונות קראון פלזה ישראל, הינה נציגה של IHG, רשת המלונות הגדולה בעולם, הכוללת  4600 מלונות מתוכם כ- 386 מלונות קראון פלזה בעולם ו-119 מלונות בהקמה.

כרשת מלונות מובילה, ובמטרה לשפר ולעודד את הדור הבא בתחום הקולינריה, קיימה הרשת (זו השנה השניה) את תחרות השפים היוקרתית Chef Design במלון קראון פלזה תל אביב.

צוות השופטים כלל דמויות מפתח מקשת רחבה של תחומים:

  • זוכי מאסטר שף: תום פרנץ (העונה הנוכחית) ואבי לוי (העונה השנייה).
  • השפית והעיתונאית הילה אלפרט.
  • דני רופ חזאי המדינה.
  • רון יריב מנכ”ל רשת מלונות קראון פלזה
  • ודורון זילברשטיין, מנכ”ל יוניליוור פודסולושיינס (נותנת החסות לתחרות).

כיצד נערכה התחרות?

בתחרות השתתפו 7 צוותים ממלונות קראון פלזה סיטי סנטר, קראון פלזה ת”א על הים, קראון פלזה חיפה, הולידי אין אשקלון (השייך אף הוא לרשת), קראון פלזה ירושלים, קראון פלזה ים המלח וקראון פלזה אילת. כל צוות כלל את שף המלון ו-3 אנשי צוות את המנות הכינו בזמן אמת 3 מנות גורמה כשרות: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. חבר השופטים העניק ניקוד לצוותים לאורך כל שלבי הכנת המנות.

כיצד התבצע הניקוד?

  • 10% הכנת מתכונים
  • 10% עבודה במטבח
  • 10% ניקוד של שף יוניליוור
  • 20% יצירתיות
  • 20% פרזנטציה
  • 30% טעם

והזוכים הם:

במקום הראשון זכה צוות מלון קראון פלזה ירושלים בניצוחו של השף גילי בן משה

בתמונה קינוח שוקולדי “על גג העולם” של הסניף הירושלמי


במקום השני זכה צוות מלון קראון פלזה תל אביב בניצוחו של השף אביעד בן שבת

בתמונה “חגיגת מתוקים” בסגנון מרוקאי של הסניף התל אביבי

במקום השלישי זכה צוות מלון קראון פלזה אילת בניצוח של השף גיא סיג

בתמונה מנת דג “דניס טריו” של הסניף האילתי

כל הכבוד למתחרים ולזוכים!

בגמר התחרות, התרשמתי מהיופי והיצירתיות של המנות וטעמתי מהטעמים שלהן.

חייבת לציין שהיו כמה מנות שהייתי שמחה מאד לאכול בביקור הבא בבית המלון.

ממש גורמה! כולל שימוש בטכניקות מיוחדות, מהעולם של הבישול המולקולרי.

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה