הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 423

עוקבים: 420

החל מיולי 2010

עוגת שמרים טרייה במילוי פרג היא מעדן שמחזיר אותי לילדות.

07/03/2013

את עוגת השמרים – פרג הטעימה ביותר אכלתי בקונדטוריה וילהיים בהוד השרון (כשעוד קראו לה רמתיים), לפני כמה עשרות שנים. אלו היו סהרוני פרסבורגר שחומים וריחניים שכיף לאכול.
החלטתי לנסות לשחזר את הטעמים והכנתי רולדות מעולות בטעם דומה.

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מנצח לבצק שמרים. הפעם הכנתי את הבצק בגירסת הפרווה המופיעה בפוסט. מילאתי את הבצק במלית פרג ואפיתי רולדות פרג משגעות!

מלית פרג פרווה
(בסוגריים נתתי את הגירסה החלבית)

100 מ”ל מים (או חלב)
2/3 כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
2 כפות שמן (30 גרם חמאה)
200 גר’ פרג טחון טרי
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת לימון – מומלץ לא לוותר!
3-4 כפות פירורי ביסקוויט

אופן הכנת המלית
מכניסים לקלחת את המים, הסוכר השמן והמייפל (או הסילאן) ומרתיחים. כשהסוכר נמס מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון. מערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל, מכבים אש ומצננים.
לאחר שהתערובת הצטננה מוסיפים את הפירורים בהתאם לסמיכות (הפרג תופח והתערובת מסמיכה לאחר הקירור). המרקם הרצוי הוא מעט סמיך יותר מגבינה למריחה.

הרכבת הרולדות
להכין את בצק לפי המתכון.
אחרי שתפח לרדד כל מחצית מהבצק לעלה דק (3-4 מילימטר).
למרוח מהמלית על פני הבצק ולגלגל לרולדה.
להניח נייר אפייה על גבי תבנית גדולה.
להניח לרולדות לתפוח על גבי נייר האפייה למשך כחצי שעה.
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לפני האפייה, למרוח על הרולדות ביצה טרופה (או חלמון מדולל במעט מים) ולחרוץ סימני חיתוך על גבי הרולדות.
להכניס לתנור לאפות למשך כ-20-25 עד להשחמת הרולדות.
לצנן לטמפרטורת החדר ולאכול בתיאבון.

הערות:
ניתן להקפיא את הרולדות המוכנות כשהן עטופות היטב בנייר אלומיניום וניילון נצמד.
ניתן להכין את הרולדות עם מלית פרג קנויה. יוצא מעולה, אך אין כמו תוצרת בית, כמובן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה