הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

רשמים, חוות דעת ותמונות מביקור במסעדת טאפאסים.

05/03/2013

בארסה או ריאל? ברצלונה או מדריד? כשהנושא הוא כדורגל, הדעות חלוקות. יריבות עתיקת יומין, גורלית ומכרעת שוררת בין אוהדי הקבוצות, אך אם באוכל עסקינן, הפערים לא גדולים. הטאפאסים הספרדיים אהובים ומקובלים על אוהדי שתי הקבוצות.

מסעדת באריו דה טאפאס מראשל״צ מעוצבת כשכונה ספרדית עתיקה, (פרוש השם BARRIO הוא “שכונה”) ובנויה כחצר פנימית המוקפת מבנים ומרפסות, כשכל איזור במסעדה מעוצב באופן שונה תוך שימוש בחומרים שונים.

ביקרנו במקום וטעמנו מספר מנות מקטגוריות שונות: צמחוניות, בשריות ומנות מהים. משתפת אתכם בתמונות רשמים וחוות דעת:

כפי שכתבתי לאחרונה, אני מאד אוהבת ארטישוק. ניסינו את הארטישוק המטוגן בשמן זית שהוגש עם רוטב איולי. מנה טעימה וכיפית לפתיחה (19₪).
לצערי התאורה הרומנטית במקום לא איפשרה קבלת תמונה ראויה של המנה.

היות ואני מאוהבי הניגובים ניגבתי את השמן המתובל בלחם הנחמד שהוגש לנו עם מטבלים טעימים (17₪).

סינטה צלויה שהוגשה עם רוטב בלסמי מצומצם ומתקתק היתה טעימה ועשויה טוב (₪36).

סלט בורגול ועדשים שחורות היה מעין גירסה מעודכנת לסלט טאבולה. הסלט הוגש עם טחינה ויוגורט. מעדן! (19₪).

טאפאס צמחוני נוסף עם הרכב מבטיח היה: אספרגוס ושעועית ירוקה מתובלים בשמן זית, לימון, שקדים קלויים וגבינת מנצ’גו. לצערי האספרגוס היה קשה מדי ולא מבושל מספיק. חבל (24₪).

טאפאס של סוגי פטריות צלויות היה עשוי כהלכה והדגיש את טעמם הרענן של הפטריות הטריות (24₪).

המנה החלשה ביותר בארוחה היתה מנת קלמרי על הפלנצ’ה שהוגש עם שעועית לבנה, עגבניות וארטישוק ברוטב לימון שהשתלט על המנה והפך אותה לחמוצה מדי (28₪).

המנה הטובה ביותר היתה: טאפאס של סקאלופ על הפלנצ’ה. 2 צדפות סקאלופ (קוקי סאן ז׳אק) צלויות שהוגשו על מצע קרם דלעת ורוטב פסטו. מנה בטעם עדין שנתנה כבוד לסקאלופס המצוינים. את המנה הזו אזמין כאן שוב, אין לי ספק! יש לציין שהמנה מתומחרת במחיר מעולה! (24₪).

בגיזרת הקינוחים, טעמנו ״קרם קאטלן״. זהו למעשה מילפיי העשוי שכבות של קרם ברולה ובצק עלים. שילוב טעמים ומרקמים בין הקרם הרך והנימוח לבין הפריכות הנעימה של עלי הבצק. (₪31).

עייפים אך שבעים ושמחים חזרנו הביתה.

כמה פרטים חשובים:
המסעדה דואגת לכם לדילים של קומבינציות במחיר משתלם. יש תפריט קומבינציות על השולחנות, ואני ממליצה לכם לשאול את המלצרים על כך.

אוהבים מוסיקה? קצב? כל יום יש אירוע במקום!
בימי רביעי ערב עם קיקה סמואל (מגיש ״חולם בספרדית״ ברדיו רדיוס), בימי שני ערבי חאפלה של מוזיקה עברית לגילאי 24+, בשאר הערבים די ג’י.

לסיכום: האוכל כייפי, השירות נעים, המחיר סביר מאד, המנות נדיבות +, המוסיקה טובה, המקום ענק ומעוצב מקסים. 500 מ״ר בשתי קומות. אגב, בקומה השנייה ניתן לקיים אירועים כולל צפייה במשחקי כדורגל. גם מהליגה הספרדית. הנה סגרנו מעגל עם תחילת הפוסט :)

כתובת: רח’ הלחי 10, מתחם G1 ראשון לציון tel:0528884243 ; 03-9642288

פתוח כל יום (למעט יום א׳) מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות.

בתיאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה