הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

לאירוח, נשנוש או לפינוק הזוגיות. קל, פשוט וסוחט מחמאות ואנחות עונג. מה חשוב יותר מזה? אזהרה: אצלנו, כל מי שפותח את המקרר חוטף אחד… (וחוטף צעקות…) לכן הם נקראים חטיפים :)

17/04/2011

חטיפי שוקולד

 

את החטיפים האלה היתה מכינה שולמית, חברתי בתקופת הלימודים באוניברסיטה. היא נהגה להכינם כשהתארחנו אצלה כדי ללמוד לבחינות. התירוץ היה שזה כדי לשפר את יכולות הריכוז ולתת לנו אנרגיה. עובדה שעברנו את כל הבחינות בהצלחה, ועם עובדות אין להתווכח.
אני כבר מזמן לא בקשר עם שולמית, אבל לאחרונה ראיתי מתכון שרץ ברשת והזיכרון לחטיפים המתוקים האלה עלה לי מתהום הנשיה.

חטיפי שוקולד שיכורים לגדולים (לחטיפים ל”קטנים” מוותרים על השריית הצימוקים בברנדי)

מה צריך?

200 גר’ שוקולד מריר חתוך לקוביות

חופן אגוזי מלך קצוצים

חופן צימוקים קצוצים שהושרו בברנדי במשך שעה שעתיים לפני הקיצוץ (לאירוח ילדים – מוותרים על האלכוהול!)

חופן פירות מיובשים קצוצים (חמוציות, פפאיה, משמש וכדומה)

10 סוכריות מרשמלו קצוצות (אני גוזרת במספריים. זה יותר קל)

חופן גרנולה טובה (או קורנפלקס)

אופציונלי – חצי כוס  קוקוס טחון

ההכנה פשוטה מאד:

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים אליו את כל המרכיבים הקצוצים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי, מקררים במקרר למשך שעה כדי שיהיה יותר נוח לעבוד. המרקם צריך להיות סמיך. בעזרת 2 כפות שמים מעט מהתערובת בעטרות נייר (מנז’טים) ומכניסים למקרר להתייצבות. שומרים במקרר. אצלנו – שומרים בבטן…

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה