הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

מתכון פשוט וקל להכנת מאפינס בריאים וטעימים.

30/01/2013

הבת שלי סיפרה לי שביום הולדתה, לפני מספר חודשים, היא קיבלה מחברתה מאפינס בננות עם שוקולד וזה היה כל כך טעים. הרמתי את הכפפה, והחלטתי לפנק אותה במאפינס כאלה.

כמובן שלא היה לי את המתכון של חברתה, אז שוטטתי ברשת, שיניתי, שדרגתי, שיפצרתי, ובעיקר הפכתי אותם לבריאים יותר.
נכון, הם מכילים סוכר, ומתאימים לאנשים בריאים, אך הרכיבים בהם השתמשתי: הקמח המלא, הכמות הקטנה של השמן, רסק תפוחי העץ הטבעי, השוקולד המריר האיכותי וכמובן הבננות הופכים את העוגות הללו לעוגות בריאות יותר.

על אף השימוש בקמח מלא והפחתת כמות השומן, המאפינס יצאו תפוחים ואווריריים. ראו את התמונה אחרי ה״ביס״.

עוד יתרון שאני רואה במאפינס זו הכמות המדודה שלהם. אוכלים מאפין אחד וזהו. פעולת ״היישור״, הכל כך מוכרת, נחסכת מאיתנו, וחוסכת לנו את הקלוריות המיותרות.

מאפינס בננה ושוקולד

הכמות מספיקה ל-12 מאפינס (תבנית שקעים) + עוגת אינגלישקייק אחת.

המרכיבים:
2 בננות גדולות ובשלות (בננות דבש יתקבלו בברכה)
½ 1 כוסות סוכר (כוס סוכר לבן + חצי כוס סוכר חום בהיר דמררה)
3 ביצים (מידה L)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק (אני קונה אריזות קטנות של 113 גרם ומשתמשת בגביע אחד)
½ 1 כוסות קמח רגיל
1 כוס קמח מלא (אני משתמשת בקמח שטיבל מספר 6)
1 שקיק אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
200 גרם שוקולד צ׳יפס משוקולד אמיתי 60% מוצקי קקאו (אני משתמשת בכרמית).

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר עם וו גיטרה בננות חתוכות, סוכר, ביצים, רסק תפוחי עץ ושמן ומערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד צ׳יפס ובוחשים למשך דקה נוספת לשם פיזור אחיד של השוקולד בתערובת.
מוסיפים את הקמחים, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומאחדים את התערובת בתנועות קיפול ידניות. חשוב מאד לערבב רק עד שהעיסה אחידה ולהימנע מערבוב יתר שיגרום לעיסה להיות דחוסה.
לצקת (אני עושה זאת בעזרת מצקת) מהתערובת למנז׳טים, המונחים בתבנית שקעים, בערך עד 3/4 מהגובה.
לאפות 15 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ בתוכם יוצא עם מעט פירורים לחים.
לקרר לטמפרטורת החדר. לקראת ההגשה לזרות עליהם אבקת סוכר.

גיוון: יחד עם הקמח, ניתן להוסיף חופן חמוציות קצוצות, אגוזים קצוצים וכדומה.

בתיאבון
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה