הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 412

החל מיולי 2010

פוסט אורח של חברתי המקסימה: דגנית, שהיא גם בלוגרית מהשורה הראשונה!

12/01/2013

לא טוב היות האדם לבדו… גם בבלוגו.
לכבוד יום הולדת שנתיים לבלוג ״על קצה המזלג״ של חברתי המהממת דגנית הילף כהן, החלטנו לעשות החלפות של מתכונים.
אני נתתי לה במתנה את פינוק הטופי והאגוזים שלי שהיא העלתה לבלוג שלה, היא נתנה לי את המתכון המאלף שלה למקרונים.
לבלוג של דגנית קוראים, כאמור, על קצה המזלג, אך המתכונים שהיא נותנת מדויקים, מוצלחים ומפורטים מאד.
לדגנית יש סיפורים על ילדותה בקיבוץ, על הקשר שלה לארץ, על סדנאות בהן השתתפה וגם על המשפוח׳ה שלה ( טוב, לא יותר מדי, הם לא מרשים לה הרבה).
הבלוג של דגנית מקסים, רואים שהאסתטיקה חשובה לה מאד. כל תמונה מוקפדת, כל עוגה פסל אומנותי. ממש כך! כדאי לכם להציץ. אפשר גם לעשות מנוי ולקבל למייל התראות בכל פעם שרשומה חדשה עולה לבלוג.

אחרי כל ההקדמות ניגש לכיבוד שדגנית הביאה לחגיגה:

עוגיות מקרון

המצרכים:
5 חלבונים
60 גר` סוכר לבן דק
380 גר` אבקת סוכר
250 גר` אבקת שקדים

למילוי:
150 מל` שמנת מתוקה
150 גר` שוקולד מריר

הכנת העוגיות:

מנפים אל קערה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים במסננת דקה. (מה שלא עובר דרך המסננת לא נכנס לקערה)
מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן במהירות גבוה עד לקבלת קצף רך. (בערך במרקם של קצף גילוח)
מקפלים את החומרים היבשים, באופן ידני, אל תוך הקצף עד שהתערובת אחידה. (לא לפחד לערבב, כאן אין צורך בתנועות קיפול עדינות)
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
מכניסים את המסה שהתקבלה אל תוך שקית זילוף חד פעמית, ומזלפים עיגולים קטנים במרווחים של כ- 2 ס”מ האחד מהשני.
לפני האפיה, משאירים את התבנית כחצי שעה בחוץ להתייצבות ורק אז מכניסים לתנור.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע` כ- 15-20 דקות.
לאחר האפיה מקררים את העוגיות בטמפ` החדר כשעה, ורק אז מפרידים את העוגיות מנייר האפיה.

הכנת הקרם:
בסיר חסין אש מביאים את השמנת לידי רתיחה.
שופכים את השמנת מעל השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
מכניסים לקירור למשך כשעה לפחות.

הרכבת העוגיות:

משחררים את העוגיות מהתבנית ומסדרים אותן בזוגות.
מורחים על צידה התחתון של העוגיה קרם שוקולד ומדביקים מעל את העוגיה השניה. (תנו לחיצה קטנה שהקרם יצא מעט החוצה)
לאחר שכל הסנדויצ`ים מוכנים, מכניסים למקרר. הן יותר טעימות לאחר ששהו במקרר כמה שעות.

תודה דגנית! עד 120!!!

בתאבון!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

Thumbnail

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

Thumbnail

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים