הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

לפטריות פורטובלו מרקם בשרני וצבע שמזכירים בשר. לכן, ניתן להכין מהן סטייקים והמבורגרים צמחוניים נהדרים

07/01/2013

מנה צמחונית נהדרת, קלה וטעימים שמכינים ממש לפני הארוחה (צריך להשרות מראש במרינדה להעשרת הטעמים) והיא נראית מאד חגיגית ומתוחכמת. פטריה כזו יכולה להחליף המבורגר כשהיא מוגשת מעל לחמניה עם חסה, עגבנייה ורטבים. האמינו לי. זה יוצא מעולה!

המרכיבים:
2 סלסלות של פטריות פורטבלו. בכל סלסלה יש 2-3 יחידות. החישוב צריך להיות פטריה לכל סועד.

למרינדה:
4 כפות צ׳ילי מתוק
2-3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר, מגורר
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
להסיר את הרגל של הפטריה ואת התחתית שנראית כמו ספוג שחור ולהשליך.
להשרות את הפטריות במרינדה למשך כמה שעות, או לילה.
לפני ההגשה, לצלות בתנור חם 180-190 מעלות) כ-15 דקות או על גבי מחבת פסים, כ-2-3 דקות מכל צד. ניתן לצלות על האש – מנגל. יוצא נהדר.
להגיש מעל סלט ירוק. ניתן לתבל את הסלט בתערובת נוזלי ההשריה, או לזלף מעט שמן שומשום.
גיוון:
1. הוספת פפריקה מעושנת או כף רוטב ברביקיו יתנו לפטריות טעם מעושן.
2. ניתן לפרוס את הפטריות הצלויות לרצועות ולהניח על פסטה או נודלס בתוספת גפרורי ירקות מוקפצים (גזר, פלפל אדום).

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה