הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 420

החל מיולי 2010

חוות הדעת שלנו לגבי מרקים קפואים להכנה מהירה

30/12/2012

כבשלנית חובבת, אני מקבלת מעת לעת מוצרים לבדיקה. הפעם קיבלתי מרקים מסדרת מרקי סנפרוסט.
במחשבה הראשונה, עולה השאלה: מה לי ולמרקים מוכנים? הרי אני והמלך שלצידי מכינים כל שבוע מרק אחר ומשתפים אתכם במתכון. או במילים אחרות, אנחנו הרי מבינים דבר או שניים בבישול ובמרקים. אך מאותה סיבה בדיוק, מתאים מאד שאבדוק את המרקים של סנפרוסט ואתן את חוות דעתי וחוות דעת המשפחה.

הסדרה כוללת 7 מרקים מתוכם 3 חדשים.
מרק שעועית, מרק עדשים, מרק אפונה ומרק כתום, אליהם הצטרפו -3 חדשים: מרק ירקות, מרק עגבניות עם אורז ומרק פטריות.
לפני שהכנתי היה לי חשוב להסתכל על ההרכב התזונתי והבריאותי של המוצרים.
עפ״י הבטחת היצרן, המרקים כוללים ירקות אמיתיים בעלי ערך תזונתי גבוה הקרוב לירק טרי וזאת בניגוד למרקי אבקה. המקור לפחמימות במרקים אלו הוא מהירקות עצמם ומהסיבים שלהם ולא מעמילנים מעובדים ומסמיכים. מבחינה קלורית, כל כוס מרק (200 מ״ל) מכילה 50-110 קלוריות.
כמובן שזה לפני התוספות שבהגשה. קרוטונים, שקדי מרק, שמנת או שמן זית לקישוט יוסיפו לא מעט קלוריות.

מרק אפונה

המרק הראשון שניסיתי היה מרק אפונה. האריזה כללה ירקות ושקית של ציר.

הכנתי בדיוק לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
אחרי הבישול הקצר (12 דקות), טחנתי את כל תכולת הסיר לכדי מרק בעל צבע ירוק עז וזאת היות והמרק איננו מכיל אפונה יבשה אלא אפונה טרייה מוקפאת.
מבחינת הטעם: המרק טעים, מתקתק וללא טעם שום שלעתים משתלט על מרקי אפונה. כמי שאיננה מחסידות השום, זהו יתרון גדול!
הגשת המרק:
- למנה אחת הוספתי עדשים ירוקות מונבטות וקרוטונים קטנים. היה טעים מאד.
- למנה אחרת הוספתי טבעות של קבנוס לזכר הנוסטלגיה… בני המשפחה אהבו.
- הוספת מיץ מרבע לימון (לפי יוזמה של המלך) שדרגה את טעם המרק.

לגבי הכמות: הכמות מספיקה ל-4 מנות קטנות, או 3 גדולות (כמו שאנחנו אוהבים).

סיכום ומסקנה: מרק האפונה טעים, נראה יפה ואסתטי וגם משביע. המרק מתאים במיוחד למי שרוצה מרק זמין ומהיר הכנה. אין צורך בהכנות מוקדמות, כמו במרק מאפונה יבשה. רק להוציא מהמקפיא ואחרי רבע שעה יש מרק.

מרק עגבניות עם אורז

את מרק העגבניות עם האורז נתתי לבדיקה לבתי וחתני, שאינם בשלנים ותיקים אך מאד אוהבים מרק עגבניות ומהווים למעשה קהל יעד פוטנציאלי למרקים כאלה.
הם הכינו אותו בדיוק לפי ההוראות שעל גבי האריזה. חוות דעתם היתה שהמרק טעים וטוב. לדבריהם ״זה לא כמו מרק העגבניות הטעים של אמא, אך גם לא ציפינו שיהיה. יחסית למרק קפוא מהיר הכנה, זה בסדר גמור״. טוב, הם גם הזכירו שנתקלו בעוקץ של עגבנייה אותו הוציאו החוצה. לא נעים.

סיכום ומסקנה: טעים, זמין ומהיר הכנה. מתאים לאנשים לחוצים, עסוקים כמו הדור הצעיר…

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה