הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 419

החל מיולי 2010

הכנת “גרנולה ביתית” הוא המתכון הראשון שפרסמתי. זה מתכון שהמצאתי תוך כדי התנסות (כרגיל אצלי) ושילבתי מרכיבים שאני אוהבת. לרגל ט״ו בשבט החל בשבוע הבא, מוזמנים להכין, להוסיף ולשדרג כאוות נפשכם. כל טוב הארץ בצלחת אחת

21/01/2013

הפעם אני מביאה גירסה משודרגת, כי בכל פעם שאני מכינה, אני עושה זאת טיפונת אחרת…

גרנולה עם יוגורט (סויה) ולפעמים גם עם פירות חתוכים (מוזלי) זו ארוחת הערב האולטימטיבית שלי.

מעבר לעובדה שהגרנולה מזינה מאד ומועילה לעיכול, היא מכילה פחמימות, סוכרים, סיבים תזונתיים וויטמינים. בתוספת יוגורט מקבלים גם את החלבונים ויש ארוחה מושלמת !

קבוצה I - בסיס

  • 400 גרם שיבולת שועל (לא אינסטנט!)

קבוצה II - העשרה

  • 100 גרם שומשום מלא
  • 100 גרם קוקוס
  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם גרעיני חמניה
  • 50 גרם גרעיני דלעת קלופים

קבוצה III -  מתוקים

  • 2 כפות גדושות של סילאן
  • 2 כפות גדושות טחינה גולמית

קבוצה IV -פירות מיובשים

  • כוס חמוציות קצוצות
  • כוס צימוקים קצוצים

אופן ההכנה:

    1. חיממתי על האש בתוך סיר בינוני ושטוח את קבוצה I+ קבוצה III, תוך כדי בחישה עד ששיבולת השועל ספגה באופן שווה את המתוקים והתערובת הזהיבה מעט (כ- 3 דקות)
    2. העברתי את התערובת ל-2 תבנית אפיה גדולות (של התנור) מרופדות בנייר אפיה ואפיתי 5 דקות בתנור על 200 מעלות.
    3. הוספתי לכל תבנית חצי מתערובת ההעשרה שבקבוצה II- תוך ערבוב קל והמשכתי לאפות/לקלות את הגרנולה עוד 5 דקות.
    4. הוצאתי את התבניות מהתנור והוספתי את הפירות המיובשים (קבוצה IV). חצי כמות לכל תבנית (בלי אפליות כאן, כן?)

    1. ערבבתי וציננתי את הגרנולה.
    2. כשהיא התקררה לחלוטין הכנסתי הכל לצנצנת אטומה. טוב ל- 2 צנצנות אבל אחת נשנשתי מיד אז לכל מי ששואל – יצאה רק צנצנת אחת… אבל גדולה.

  1. הערב נאכל מוזלי!!!

גיוון:

  • ניתן להוסיף בוטנים קצוצים וכף חמאת בוטנים (במקום כף טחינה או בנוסף).
  • ניתן להוסיף בשלב האחרון גם פירות מיובשים שונים: פרוסות קוקוס קלוי, אננס מיובש, פפאיה מיובשת , משמש מיובש, תמרים מיובשים, כשהכל קצוץ לפיסות קטנטנות.

נזכרתי עכשיו בפרסומת הישנה בכיכובו של גבי עמרני לפירות יבשים: הוא שוב אכל פירות יבשים, ועכשיו הוא טרזן במיטה. חחח … זו לא אני זה הערוץ הראשון. שנות ה-70.

בתאבון!

חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה