הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 105

עוקבים: 38

החל ממרץ 2013

יום הולדת שמח אח שלי! לכבודך, עוגה מושחתת, מפוארת. עוגת מתנה

22/01/2014

לאח שלי יש יום הולדת.

מה אקנה לו מה אקנה לו מה אקנה לו מתנה?

אין לי מושג בינתיים, זה עוד יגיע.

עד אז, עושה מה שאני יודעת: אופה וכותבת.

לא תהיה כאן תמונה. גם לא איזכור שמות.

למה?

כי באופן מפתיע, מסתבר שיש אנשים שלא חיים את חייהם על גבי הרשת (-:

אז יום הולדת שמח אחשלי הגדול (והיחיד).

אוהבת אותך המון.

הילדים כבר שרו שירים לדוד האהוב שלהם.

גם ציירו ציור.

ועכשיו, עוגה!

החלק העיקרי בעוגה הזאת הוא הקישוט.

חשוב לי להדגיש שביום יום, אני מעדיפה ומכינה עוגות פשוטות, בחושות.

עוגות שכוללות רכישת קישוטים, במיוחד עתירי קלוריות הן לא עניין שבשגרה.

אבל יום הולדת יש פעם בשנה (רק שמשום מה יש כל פעם למישהו אחר…).

לא צילמתי שלבים, תצטרכו להאמין לי.

מכיוון שהעוגה לא תאכל בנוכחותי, אין לי מבט מבפנים.

אם מישהו יואיל בטובו (רמז דק) לצלם לפני שיאכלו, אוסיף תמונה.

הבסיס:

עוגת שוקולד פשוטה + שדרוג קל למבוגרים.

1 כוס קמח תופח

1 כוס סוכר

2 כפות קקאו

1/2 כוס שמן

2 ביצים

כוס מים רותחים

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים שוב.

מוסיפים כוס מים רותחים.

השדרוג:

שוברים 3/4 חפיסת שוקולד מריר איכותי שכולל בתוכו אגוזים.

מערבבים לתערובת אחידה (השוקולד יכול להשאר בחתיכות גסות, לא צריך להטמע בתערובת).

שופכים לתבנית משומנת (24 או 26, אני מודה שמעולם לא התעמקתי בסוגיה) ומכניסים לתנור שחומם מראש.

180 מעלות.

כחצי שעה – פלוס מינוס! (עד שקיסם יוצא יבש).

העוגה כאן לא גבוהה. זה מכוון.

אל תשכחו שאנחנו מוסיפים עליה עוד איזה דבר או שניים או עשרה…

אחרי שהעוגה מוכנה וקרה! מתחילים בקישוט

אני, לדוגמא, הכנתי את העוגה ב 22:00 בלילה.

את הקישוט עשיתי ב 5:00 בבוקר.

היה קשה. הייתי מאוד עייפה.

היה גם קר במטבח.

כאבו לי הרגליים.

סתאאאאם. היה כיף.

נחזור לענייננו.

מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר עד להווצרות קצפת יציבה.

מורחים את הקצפת על העוגה.

ועכשיו הגיע שלב הריפוי בעיסוק: מלאכת הקישוט.

אפשר לגוון את הקישוט.

זה מה שאני עשיתי.

מסביב לעוגה מרימים “חומת הגנה” של טים טאם (ככה כותבים את זה בעברית??)

את החלק העליון של העוגה קישטתי ב:

ריבועי ופלים בטעם טירמיסו.

ריבועי שוקולד מ- 3 סוגים:

שקדים

שלושה שוקולדים

קפוצ’ינו.

זהו.

העוגה מוכנה.

מכיוון שמדובר בעוגת מתנה, אורזים אותה באריזת מתנה, כמו בקונדיטוריה.

ככה:

מזל טוב.

אה!

רוצים תמונה של העוגה?

בבקשה. קבלו 3.


לא נסיים בלי שיר, נכון?

בבקשה:

embedded by Embedded Video

יום הולדת שמח.

מאחלת,

אחותך הצולעת (-:

** הומור פנימי. לא באמת צולעת – נכון למועד כתיבת שורות אלה.

עדכון:

ביקשתי (יפה וללא שמץ פולניות) וקיבלתי צילום של העוגה מבפנים (עם רקע משרדי, על צלחת פלסטיק – כמו שצריך)

ואחת אחרונה:

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה