הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

הגשם לא מפסיק לרדת? גם הברד והשלג? הילדים בבית. גם אתם. תמי והחבר’ה מצאו רעיונות מתוקים למשחקים.

13/12/2013

גשם בעיתו.

גם ברד כבר בא איתו.

שיחקנו בחוץ, קפאנו מקור,

נכנסנו הביתה.

שהאף לא ינשור.

אז מה עושים?

משחקים.

לפניכם 3 פעילויות מתוקות עם הילדים.

את שלושתן עשינו במהלך השבוע החולף.

1. ארטיק דובונים

בתחילת השבוע, כשעוד היה קיץ (-:

אצלנו אוהבים ארטיקים כל השנה.

החלטתי להכין לילדים ארטיק דובונים.

ההכנה גובלת קצת בריפוי בעיסוק, אפשר להכין גם פשוט יותר.

המצרכים:

שמנת (חמוצה 15%)

תרכיז ממותק. אנחנו השתמשנו בטעם פטל.

דובונים

קשים (הרבים של קש. הדובונים לא קשים. דווקא רכים)

תבנית להכנת קרח לבקבוקים

שיפודי עץ

מה עושים?

מערבבים את השמנת עם תרכיז הפטל. בלי מים!

טועמים ומוסיפים פטל עד שהמתיקות לטעמכם.

גוזרים את הקשים כך שיהיו באורך התא בקרחון אבל שהחלק המתקפל של הקש יהיה מורם למעלה.

נועצים שיפוד בדובון (דובון גומי, זוכרים?)

משחילים את הקש על השיפוד ודוחפים את הדובון על הקש.

אם הסתבכתם, אפשר פשוט להשאר עם השיפוד ולוותר על הקש.

הדובון בחלק העליון.

החלק המתקפל של הקש מורם.

שופכים מהתערובת בתוך הקרחון, על הקש.

משאירים את הראש של הדובון גלוי – שיוכל לנשום (-:

משאירים את קצה הקש גלוי.

ככה:

סוגרים את המגשית.

אצלי הצ’ופצ’יק של הקש הפריע לסגירה כי התרומם אז הנחתי שורת סוכריות שהורידה אותם למטה.

מכניסים למקפיא.

מחכים בסבלנות מספר שעות שיקפא כמו שצריך.

מוציאים.

התוצאה:

הילדים התלהבו וביקשו עוד מהארטיקים הקטנים עם הקש והדובון.

דרך אגב, שמנת מעורבבת עם בננה, שהוכנסה למקפיא עם כוס וכפית, גם התקבלה בברכה.

2. ציור עם סיפור

במקרה שלנו, האריה שאהב תות.

מה צריך?

את הספר, אלא אם כן אתם מכירים בעל פה.

דף נייר עם ציור של אריה ושם הספר.

צבעים.

סוכריות גומי תות ולב (אהב… תות…)

ולעבודה.

הילדים קישטו וצבעו.

בין לבין גם וידאו שהסוכריות טעימות.

התוצאה היתה צבעונית ויצירתית.

את הסוכריות המודבקות לדף לא אוכלים. הן לקישוט.

איך מודבקות?

אפשר דבק.

אצלנו הגיעו לרעיון הגאוני של ללקק את הסוכריה בצד שמדביקים…

3. סולמות ונחשים

פעילות שעשינו היום לאורך היום.

יודעים באיזה סוכריות השתמשנו בפעילות הזאת?

אתן לכם לנחש…

הדבקנו 4 דפי A4 כי לא היה לנו בריסטול.

ציירנו משבצות ורשמנו את המספרים.

התכנון היה להגיע עד 100 אבל איכשהו החישוב שלי היה קלוקל

והחלטתי שצריך לשחרר. אז הגענו עד 93 ועם זה מסתדרים.

מציירים סולמות.

מה חסר?

יפה. נחשים.

איך מדביקים?

נכון. מלקקים.

מה קיבלנו?

עוד מעט.

קודם מכינים קוביה.

יוצרים קוביה מפלסטלינה.

מדביקים עליה נייר.

כותבים עליו מספרים או סימנים כמו בקוביה.

ועכשיו.

התוצאה:

עברה שעה והם עדיין משחקים.

הוכחה:

embedded by Embedded Video

אני עוד מעט מצטרפת אליהם.

אז כן, מעורבים כאן ממתקים. אני לא נגד.

יש כאן גם ערך מוסף שהוסיף לנו עניין ותעסוקה.

נהננו מאוד.

הסוכריות טעימות.

המשלוח שקיבלתי עם חבילות של “תנת’ה” – סוכריות גומי במגוון צורות, הגיע בול בזמן.

היה נעים וטעים.

ונשארו לי עוד סוכריות אז החבר’ה בעבודה – תתכוננו.

סוף שבוע נעים וחמים.

לפני סיום, הבהרה קטנה:

אני לא נוטה לדבר על עצמי בגוף שלישי.

כתבתי בפסקת הכותרת “תמי והחבר’ה” כי זה שם המשנה של הבלוג שלי.

אני והחבר’ה לא נכון תחבירית.

אז זה מה שיצא.

רק שתדעו…

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה