הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

הן לא אפויות, אין בהן קמח מלא והן מטוגנות. בחמאה. פלוס טיפ קטן לסופגניות אשל קטנטנות ועגולות.

02/12/2013

מרגישים שלא צרכתם מספיק קלוריות?
חנוכה אוטוטו מסתיים ואתם עדיין מצליחים לסגור את כפתור המכנסיים?
אז בבקשה:
לביבות בטטה.
מושחתות.
כשתסיימו להכין תרגישו שטרחתם, אז מותר לכם (-:
המתכון, כמו תמיד, גמיש.
ככה זה.
המצרכים

2 בטטות בגודל בינוני
בצל
ביצה
קמח תופח – תכינו 2 כוסות, תשתמשו על פי הצורך.
גבינה צהובה או כל גבינה קשה אחרת.
חמאה
טימין (מיובש)
אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבטטות
עד שהן כמעט מוכנות.
קוצצים בצל.
מטגנים אותו עד שמזהיב ואז מוסיפים את הטימין לטיגון קצרצר.
כשהבטטה מוכנה והתקררה! (או שתחטפו כוויות כמוני),
מקלפים מועכים אותה בקערה, עם מזלג.
מוסיפים את הבצל המטוגן עם הטימין.
מוסיפים ביצה (כאן חייבים שהתערובת תהיה קרה, אם אתם לא רוצים חביתה).
מגררים גבינה צהובה.
מוסיפים מלח פלפל.
מערבבים, עם כף או עם הידיים ומוסיפים בהדרגה את הקמח התופח (כוס אחת מספיק)
התערובת תשאר דביקה. זה בסדר.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
הולכים לנוח (-:
חוזרים.
מוסיפים קמח במידת הצורך.
התערובת אמורה להשאר מעט דביקה. זה בסדר.
מחממים מחבת על חום בינוני ומניחים בה חמאה.
כמה שבא לכם.
יוצרים לביבות בידיים.
אם דביק, תשמנו מעט את הידיים.
מטגנים בחמאה.
הופכים רק כשצד אחד כבר התחיל להשחים, שלא יתפרק.
אין צורך בטיגון ארוך כי כל המרכיבים כבר מוכנים (חוץ מהביצה),
לכן החום בינוני (על הלהבה הגדולה) ולא נמוך.
מניחים על נייר סופג.
מגישים עם יוגורט או שמנת.
ועכשיו, כמובטח, טיפ קטן לסופגניות אשל קטנטנות ועגולות להפליא.
את תערובת הסופגניות מכינים על פי ״גוגל״,
סופגניות אשל.
את התערובת המוכנה מכניסים לשק זילוף!
עם ראש עגול וגדול. כלומר ללא צורה.
מעל השמן, חותכים את התערובת משק הזילוף כך שנוצרים ריבועים קטנים.
בטיגון הם יתפחו לעיגולים קטנים ועגולים.
חג שמח.
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה