הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 107

החל ממרץ 2013

גם אצלכם בבית כל אחד אוהב סוג אחר של עוגיות? הפתרון שלי: בסיס אחיד שממנו מכינים כמות קטנה של עוגיות בכל מיני טעמים.

23/10/2013

לאור הצלחת הפוסט הקודם: עוגיות השוקולד המהירות בעולם

התעורר בי החשק להכין אותן בעוד טעמים.

הבעיה היא שלא היה לי סבלנות להכין כל פעם סוג אחר.

אם אכין רק עוגיות טחינה (של מירב מלמד, זוכרים?), יתלוננו אלה שלא אוהבים.

אם אכין רק עוגיות שוקולד – ישאלו איפה הטחינה או אם יש משהו מלוח.

בקיצור, הבנתם את הרעיון.

מה עושים?

מאלתרים.

מי שחייב את המתכונים שלו מדויקים ברמת הגרם – זה לא המתכון בשבילו.

בניגוד לתחומים אחרים, הפעם זרמתי.

הבסיס זהה לבסיס עוגיות השוקולד אבל בכמות כפולה וכמובן בלי השוקולד.

המצרכים:

לבצק הבסיסי:

200 גרם חמאה

כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2.5 כוסות קמח תופח

לסוגי העוגיות:

חלב, קקאו, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, טחינה, נוטלה,  סילאן, דבש, ביסקויטים - וכל העולה על דעתכם.

מתחילים בהכנת הבצק הבסיסי:

לרכך את החמאה במקרוגל – שתהיה רכה ומומסת אבל לא רותחת.

להוסיף לתוכה את הסוכר ולערבב.

כמה לערבב? עד שיבוא הילד הקטן וישגע אתכם “נו, איפה העוגיות”…

לשפוך לקערה נפרדת את הקמח ואת סוכר הוניל ועליהם את החמאה עם הסוכר.

לערבב.

יוצא בצק לבן/צהבהב ואולי מעט מתפורר – זה בסדר.

מחלקים את הבצק בהתאם לסוגי העוגיות שרוצים להכין.

לוקחים קערה ריקה ומערבבים בה בכל פעם כמות של בצק עם התערובת שבוחרים.

הערה שתקפה לכל סוגי העוגיות:

מכיוון שהבסיס הוא אותו בסיס אבל התוספות שונות במרקם שלהן יתכן שבסוג אחד הבצק יהיה מעט רטוב יותר ובסוג אחר מעט יבש.

לא קרה כלום!

יבש? תוסיפו כפית חלב ותלושו. אם צריך תוסיפו עוד מעט.

רטוב? תוסיפו מעט קמח.

הכל הולך.

לעוגיות הטחינה:

מערבבים עם כף-שתיים של טחינה. אני הוספתי גם כפית דבש.

יוצרים עיגול, משטחים מעט ומניחים מעל בוטן.

לעוגיות השוקולד:

מוסיפים לבצק קקאו וכף סוכר ולשים.

יוצרים כדור קטן, משטחים אותו, מניחים במרכזו מעט ממרח נוטלה, סוגרים את הכדור ומשטחים מעט.

מפזרים מעל קישוטי שוקולד.

לעוגיות סילאן:

מוסיפים סילאן.

כאן היה מתבקש לקשט מעל בתמרים אבל לא היו לי.

לעוגיות חמאת בוטנים:

מוסיפים כף – שתיים של חמאת בוטנים וגם חתיכות של בוטנים.

יוצרים עיגולים, מועכים קלות.

לעוגיות לוטוס וביסקויטים:

מוסיפים כף שתיים של ממרח לוטוס ופירורי ביסקויטים (אפשר גם פירורי עוגיות לוטוס).

מייצרים כדורים, מועכים וכו’.

כשמוכן, מפזרים מעל אבקת סוכר.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך כ- 20 דקות.

כשהעוגיות מוכנות הן רכות. תמתינו כמה דקות והן יתקשו ויתאימו בול לקפה / תה שלכם.

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה