הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

5 רכיבים. ללא ביצים. בלי מיקסר. אפיה מהירה. עוגיות שוקולד המהירות ביותר בעולם שלי (מהירותן לא נבדקה מדעית)

19/10/2013

הכל התחיל במוצאי שבת (ממש היום) כשחברה יקרה ואהובה סימסה לי שהיא צריכה מתכון לעוגיות.

משהו מהיר. שהילדות יוכלו להכין.

הן לא רוצות עוגיות טחינה. לא רוצות עוגיות חמאה. לא רוצות פיצה.

רוצות עוגיות מתוקות.

נכנסתי מיד לסלונה (כבר אמרתי שרק שם אני מחפשת).

חיפשתי “עוגיות שוקולד”.

ידעתי איזה תמונה אני מחפשת, זכרתי אותה. זכרתי גם של מי.

עוגיות שוקולד צ’יפס ונוטלה של אביגייל פולק כהן מהבלוג פיסות מהחיים.

שלחתי את הלינק לחברה והיא מיד התחילה בהכנה.

(יצאו טעימות ומוצלחות. ויתרתי לה הפעם ורק הפעם על תמונה מפאת קוצר הזמן, שלה).

במקביל, אני הכנתי שוב את עוגיות הטחינה של מירב מלמד מהבלוג של מירב, במיוחד עבור חמותי.

מה הבעיה? שאני לא אוהבת עוגיות טחינה וכבר היה לי חשק לעוגיות שוקולד.

לא התחשק לי להוציא מיקסר. ובקיצור, אילתרתי.

הבסיס – עוגיות הטחינה של מירב – בשינוי קל ובכמות מופחתת.

התוצאה: עוגיות השוקולד המהירות ביותר בעולם.

המצרכים:

- חבילה קטנה של חמאה (100 גרם)

- חצי כוס סוכר

- כוס ורבע קמח תופח

- 1 שקית סוכר וניל

- 2 כפות גדושות (שבוע 38 עם תאומים (-:) של נוטלה או ממרח שוקולד אחר.

ההכנה:

- מרככים את החמאה במקרוגל – לרכך, לא להרתיח.

- מוציאים, שופכים עליה את הסוכר ומערבבים במטרפה לעיסה אחידה.

- בקערה נפרדת שמים את הקמח, סוכר הוניל והנוטלה. מערבבים מעט.

- שופכים על התערובת בקערה, את החמאה המומסת עם הסוכר.

- מערבבים הכל עם המטרפה ואז לשים מעט עם הידיים עד שיוצא בצק אחיד.

כאן אפשר לתת לו לנוח במקרר.

לנו לא היה זמן, חשק או סבלנות.

הכנתי כדורים מהבצק ושיטחתי אותם. על נייר אפיה מקומח קלות.

אין כאן סימטריה, צורות מיוחדות או גדלים מיוחדים. הכל הולך.

שימו לב – העוגיות לא מיועדות לרידוד ולחיתוך עם חותכנים – הן יתפוררו.

בשלב הזה, כבר היה לי גמד קטן שהסתובב לי בין הרגלים ורצה לעזור.

נתתי לו לקשט את העוגיות בקישוטי שוקולד (כמו סוכריות צבעוניות לעוגה – אבל בצבע שוקולד).

זהו.

לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 20 דקות.

אני הכנסתי באותה תבנית עם עוגיות הטחינה.

כשמוכן, להתאפק! לא לאכול מיד. הן צריכות להתקרר.

אצלנו לא התקררו לחלוטין כי נו, אין לנו סבלנות.

מזגתי חלב לכוסות והגשתי לשולחן.

כשאני חושבת על milk and cookies, זה מה שאני רואה.

הערה חשובה, העוגיות לא מיועדות לטבילה בחלב. מנסיון.

שני הבנים טבלו את העוגיה והיא התפוררה להם בחלב.

אז תנו ביס בעוגיה ולגימה מהחלב. לא מסובך (-:

יצאו עוגיות גדולות. כאלה שילד מחזיק אותן ביד והן גדולות יותר מהיד שלו – ככה בדיוק רציתי.

הכמות המפורט לעיל היא כמות קטנה, במכוון.

תכינו, תאכלו וזהו.

נגמר….

שבוע טוב לכולם.

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה