הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 106

החל ממרץ 2013

שני מצרכים, הכנה מהירה ואתם מסודרים להפסקות המתוק בעבודה.

27/07/2013

שני מצרכים,
הכנה מהירה
ואתם מסודרים להפסקות המתוק בעבודה בשבוע בקרוב!
לא שיש הפסקות רשמיות כאלה, פשוט מגיעה השעה בעבודה
שבה נזרקות לכל עבר קריאות נואשות,
בקול חלש ומיואש:
 ”יש למישהו משהו מתוק??”
 
 
את החיתוכיות האלה (תמיד רציתי להשתמש במילה חיתוכיות בבלוג. יש מילה כזאת בכלל?),
אפשר להכין גם בדרך ארוכה יותר, שתהיה כמובן בריאה יותר. 
במקרה שלנו, מהר זאת הפונקציה השולטת. 
המצרכים:
 
 
 
גרנולה (לפי העדפתכם האישית, אני הוספתי גם שומשום). 
סילאן
 
היחס בין הסילאן לגרנולה צריך להיות בערך
כף סילאן לכוס גרנולה.
 
למשקיעים ומתקדמים,
אפשר להרכיב / להכין לבד את הגרנולה ולא לקנות מוכנה.
ככה יש לכם שליטה על התוספות, מתיקות וכו’.
את הסילאן אפשר להחליף בדבש.
אפשר כמובן גם להשתמש בסוכר,
מה שידביק את הכל בצורה טובה יותר אבל במקרה שלנו
הגרנולה כבר מכילה סוכר אז לא צריך להגזים.
 
אופן ההכנה:
 
 
- בתוך סיר / מחבת שמים את הסילאן וממתינים שיתחמם (לא רותח ובטח שלא שרוף).
- מוסיפים את הגרנולה ומערבבים דקה שתיים, לא צריך יותר.
  הסילאן למעשה משמש בתור ה”דבק” שמחבר את הגרנולה.
- את התערובת הרותחת (זהירות!) שופכים על נייר אפיה
  אני לא שימנתי את נייר האפיה, אפשר לשמן אם רוצים אבל לקחת בחשבון
  שמעט מהטעם של השמן יתווסף לחיתוכיות (אני מניחה, לא ניסיתי).
- מניחים מעליו נייר אפיה נוסף.
- באמצעות מערוך או עם הידיים – מעל הנייר העליון,
   (בזהירות!, אתם לא רוצים חתיכת גרנולה רותחת עם סילאן דבוקה לאצבע שלכם),
   משטחים את התערובת בהתאם לעובי הסופי שאתם רוצים שיהיה לחיתוכיות (במקרה שלי – דק).
- ממתינים שיתקרר מעט ואז מכניסים למקרר (או למקפיא אם אין לכם סבלנות).
  המטרה היא שהכל ידבק ויתקשה.
- מוציאים, חותכים לריבועים, מעויינים, טרפז שווה שוקיים (-:,
  מה שבא לכם.
 
 
 
- מפרידים את החיתוכיות בזהירות מהנייר, שלא יתפרקו.
  כשהן קרות, התהליך קל יותר.
 
- לוקחים קופסת פלסטיק ומניחים בתוכה את החיתוכיות.
- מפרידים בין השכבות עם נייר אפיה, שלא ידבקו.
- סוגרים את הקופסא, מכניסים למקרר.
 
- החלק החשוב:
  לזכור לקחת את הקופסא לעבודה
  וגם לשים את הקופסא במקרר בעבודה
 
בהנתן האות “משהו מתוק, מישהההההווווו”
מכינים כוס תה,
לוקחים חיתוכית אחת!
חוזרים על התהליך כמספר השותפים.
יושבים, לוקחים ביס קטן בחיתוכית המתוקה,
לגימה קטנה מכוס התה,
נושמים עמוק, מחייכים
וחוזרים לעבודה מלאי אנרגיה.
שבוע טוב.

embedded by Embedded Video

 
 מחפשים בכל זאת גרנולה שמכינים לבד?
 
 הגרנולה של אביגיל פולק כהן מהבלוג “פיסות מהחיים”
 
הגרנולה של אורלי כהן מהבלוג “חיים וטעים”
 
ויש גם מוזלי בריאות מ”בלוג הכושר של ג’ני”
בתיאבון
 

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה