הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

קפה ועוגה. השילוב האולטימטיבי. ואם כבר עוגה, אז שתהיה מתוקה, שוקולדית, שהשוקולד בה חם, נוזלי מעט. כזאת שאם אוכלים אותה עם הידיים, צריך ללקק אח”כ את האצבעות.

13/07/2013

פעם,

לפני שנה וקצת, לא שתיתי קפה.

לא אהבתי, לא התחברתי לטעם.

כשבכל זאת שתיתי, זה היה נס, חלש כזה, של ילדים.

ואז התחלתי מקום עבודה חדש ושם היה איש,

נקרא לו א’ (אות פופולרית בשמות בדויים).

האיש הזה (א’ – זוכרים?) לימד אותי לשתות קפה.

לא סתם קפה.

טעים.

ממכונה.

הוא גם לימד אותי בסבלנות איך לתפעל את המכונה.

ונדרשה סבלנות, תאמינו לי.

מאז עברו הרבה מים בפילטר (או משהו כזה) ויש לי כבר מכונה בבית.

תוך כדי, גיליתי שלא פחות (ואולי אפילו יותר) מלשתות קפה,

אני נהנית להכין אותו.

נהנית להכין לעצמי אבל גם ובעיקר לאחרים.

מה שנקרא “לפנק, לפנק, לפנק”.

אני משתכללת ולומדת לאט לאט.

לא הגעתי לצורות בהפוך אבל מי שרוצה צורות בהפוך, שילך לבית קפה.

אצלי יש ציורים :-)

עד כאן הקפה.

פינה זה מוקדשת ל-א’, בחברוּוּוּוּת

ועכשיו – העוגה!

שישי בצהריים, כשעה וחצי לפני שבת ואין עוגה.

בא לי להכין, לא בא.

יש לי כח, אין לי כח.

בסוף – הכנתי.

נתחיל בקטגוריות:

- קלה להכנה

- בחושה

- מהירה

- מתאימה להכנה עם ילדים

- פרווה

- דיאטטית – לא! (נראה לכם??)

מי שאוהב רק עוגות מסובכות, כאן דרכינו נפרדות.

 

המצרכים:

- 2 כוסות קמח תופח

- 1.5 כוסות סוכר

- 2 שקיות סוכר וניל

- 4 כפות קקאו

- 1+1/3 כוסות שמן

- 4 ביצים

- 2 כוסות מים רותחים (ממליצה להתחיל עם 1.5 ולהוסיף במידת הצורך)

- 1.5 חפיסות שוקולד מריר

- אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

- לשפוך לקערה את הקמח, סוכר, סוכר וניל, קקאו.

  לערבב קלות.

- להוסיף את השמן ולערבב קלות.

- להוסיף את הביצים

- לערבב כדי שהביצים יטמעו בתוך התערובת ולא תיווצר מהן חביתה בשלב הבא

- להוסיף את המים הרותחים

- לערבב (אני מערבבת ידנית עם מקציף) עד שהתערובת אחידה. זה עניין של דקה שתיים, לא יותר.

הפוגה קלה, לסיפור על נס (לא של קפה).

כשהכנתי את העוגה (שעה וחצי לפני שבת, זוכרים?)

הגעתי לשלב שבו הלכתי לקחת מהמקרר 4 ביצים.

פתחתי את דלת המקרר ומה ראיתי?

ביצה. אחת!

כבר תכננתי להעלות פוסט על איך נהרסה לי העוגה

וגם ניסיתי להזכר מי החברה בסלונה שסיפרה שקרה לה בדיוק אותו הדבר.

ואאאאאז קרה הנס (לא בדיוק נס אבל מה ‘כפת לכם – תזרמו),

ראיתי שליד התבנית הזאת, יש עוד 3 ביצים.

1+3 = 4. יש!!

נשאר לי רק לשבור אותן בקערה נפרדת ולהתפלל שהן תקינות. הצליח!

ממשיכים. עצרנו בסוף הוראות ההכנה.

לעוגה “רגילה”, עכשיו שופכים את התערובת לתבנית משומנת.

כדי להפוך את העוגה לשוקולדית במיוחד,

הנחתי בתבנית סיליקון משומנת,  

שוקולד מריר לכל אורכה (עם רווח בשוליים)

ככה:

מכיוון שהיה לי תערובת ליותר מתבנית אחת,

שתי העוגות הנוספות היו “רגילות” (יחסית), ללא תוספת השוקולד המריר.

הספיק ל- 3 תבניות.

הכנסתי לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות עד שקיסם שננעץ יצא יבש.

הוצאתי את העוגות מהתנור.

היו לי סה”כ 3:

1. עוגת ילדים

בזמן שהתעסקתי עם העוגה השוקולדית,

נתתי לילדים לקשט את אחת העוגות, אחרי שמרחתי עליה סירופ שוקולד

 

הושג “שקט תעשייתי” (שהופר לאחר מכן בעקבות שוגר ראש).

2. עוגת שוקולד למבוגרים אוהבי מתוק מלוח,

עליה הזלפתי וודקה וקישטתי מעל בחטיפי שומשום / בוטנים מתוקים

שריסקתי בפטיש של שניצלים.

בכל אופן, נחזור לעוגה השוקולדית.

הוצאתי מהתנור, המתנתי דקה שתיים והפכתי את העוגה.

התוצאה:

לקחתי חתיכה מהשוקולד המריר שנשאר וגיררתי אותו מעל השוקולד שכבר היה על העוגה, כתוספת.

זה כמובן לא הכרחי…

את יתרת השוקולד שנשאר, המסתי במקרוגל.

חלק מרחתי עם לקקן על העוגה מסביב.

ואת מה שנותר, “השפרצתי” על נייר האפיה שעליו העוגה היתה מונחת.

קישטתי באבקת סוכר את שוליי העוגה (ועל הדרך גם את נייר האפיה).

זהו. מוכן.

התגובה שחזרה על עצמה בקרב הטועמים: עוגה סוף!

ולסיום, מראה מבפנים:

בתיאבון.

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה