הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 106

החל ממרץ 2013

והיום בפינתנו: איך מכינים את המובן מאליו! ארוחת ערב בטוסטר. הגרסא המושחתת. כולל הסבר לעידון נטול התקף לב בגיל צעיר.

04/07/2013

התעוררתי בבוקר עם רעיון (בסגנון אמריקאי משהו. לכבוד 4 ביולי).

אז ביצעתי.

לכאורה, אין כאן שום דבר מיוחד.

טוסטר בסה”כ.

אבל בואו נזכור שלא כולנו נולדנו בשלנים.

כהוכחה, יש לי קופסת מתכונים שלמה שבה הסברים איך מכינים פירה, אורז, פסטה וכד’.

הנחיות נרשמו על ידי בקפידה עת יצאתי מבית הוריי ועברתי לגור עם בעלי.

כן, אמא הסבירה בסבלנות את ההוראות. אפילו לא גיחכה.

לא מאמינים? בבקשה, תמונה:

מה שנקרא בייסיק. האמאאמא של הבייסיק.

מאז השתכללתי (קצת).

ממולאים לא תראו אותי מעמידה כאן.

בשביל זה יש את יונית ולייזה.

גם לא מוקפצים, סלטים, עוגות ברגע וסמבוסקים.

בשביל זה יש את ג’ני, אביגיל, מירב, אורלי, ועפר.

יש עוד רבים וטובים. מה טובים. מעולים.

אבל לא בהם עסקינן.

נחזור לעניינו:

המצרכים:

- טוסטר (מתחילים, זוכרים). טוסטר קופץ לא יעבוד כאן. וגם יהיה סיוט לנקות אותו אחרי זה.

- פיתה של אתמול / שלשום (מהמקרר, בלי עובש…)

- 2 ביצים

- תפו״א קטן (אבל קטן. לא לגדוד).

- 3 פרוסות גבנ״צ

- פטריות (רצוי. לי לא היה)

- שמן זית

- זעתר

- מלח, פלפל, פפריקה (ואם אתם בקטע – גם צ’ילי גרוס)

ההכנה:

- פורסים את הפיתה לרצועות ארוכות ומזליפים / מפזרים מעל שמן זית וזעתר.

(בסגנון השאריות של הפיתה שנותנים בפלאפליות).

- פורסים בצל לטבעות

- פורסים תפו״א לפרוסות דקיקות מאוד

- מחממים טוסטר ומורחים עליו חמאה

- מניחים את הפיתות, בצל, תפו״א (פטריות – אם יש לכם)

- משאירים מקום במרכז הטוסטר

- לתוכו שוברים 2 ביצים

לא! סוגרים את הטוסטר והולכים.

זה יגרום לביצים להתפרק.

- סוגרים קלות את הטוסטר ומחזיקים את המכסה שיהיה מונח קרוב לביצים.

אחרי דקה שתיים אפשר שהמכסה יגע בביצים.

- את הכל חוץ מהביצים אפשר להפוך כדי שיקבלו את אותו גוון. (לא את הטוסטר, כן? קאפיש?)

- אחרי 2 דקות נוספות אפשר לעזוב את המכסה ולתת לו ״לנוח״ על הביצים.

- אחרי שהביצים מוכנות לטעמכם, מניחים 2 פרוסות גבנ״צ מגולגלות (או 3, אם לא אכלתם בינתיים אחת).

ההגשה:

- להגיש עם ירקות חתוכים, שמנת, זיתים וכוס קפה קר.

- לאכול מיד. רצוי מהטוסטר (;

הילדים התלהבו מהרעיון וקיבלו טעימות בטייק אווי בדרך לקייטנה.

הבטחתי שאכין שוב לארוחת ערב ממש בקרוב.

להלן: מתאים להכנה לילדים בחופש הגדול.

אפשר גם בריא

או לפחות כזה שלא מגיע עם מכתב הפניה לצנתור:

* להחליף את הפיתה ברצועות לחם מלא או פיתה מחיטה מלאה.

* לא למרוח חמאה על הטוסטר (אני מניחה שיכולתם לנחש את זה לבד)

* להגדיל את כמות הבצל והפטריות. אפשר גם להוסיף פלפלים.

* ביצה אחת

* לוותר על תפוח האדמה

* את הגבנ״צ להחליף בפרוסה אחת מופחתת שומן

- להגיש עם סלט גדול, עם 5 צבעים, עם מעט שמן זית והרבה לימון

- כף גבינה / קוטג

- כוס קפה (הפוך עם 2 סוכר וכדור גלידה ליד לא נחשב…)

מבטיחה שיהיה טעים.

אין תמונה כי אנחנו כבר אכלנו את המושחתת ולא נשאר לנו מקום לבריא אז לא הכנתי…

בתיאבון.

בשבוע הבא (או שלא) , איך למרוח גבינה על לחם ככה שכשהפרוסה תיפול לילד על הרצפה,

היא תנחת על הצד היבש.

מחפשים מה להכין עם החלה של שבת?
חלה משודרגת, כאן

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה