הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

נשארה לכם חלה של שבת? אחרי המתכון הזה, אתם תקנו אותה במיוחד גם במהלך השבוע…

29/06/2013

הכל התחיל בפוסט הזה

פוסט יום ההולדת של אמא שלי, שבו הכנתי לחם עם תוספות.

כשקודם ע”י סלונה בפייסבוק (אם לא עשיתם עדיין לייק, זה הזמן), נכתב כך:

אני הכנתי עם לחם חום, מלא, עם שלל שדרוגים ונבטים.

יצא טעים אבל יש (עבורי) יותר פשוט ויותר טעים – חלה.

מלבנית, פשוטה, של שבת.

קניתי אותה במיוחד, בכוונה תחילה להכין את זה.

המצרכים:

- חלה

- גבינה צהובה (אפשר להחליף ולגוון בסוגי הגבינה)

- חמאה מרוככת (אפשר לומר אפילו נוזלית)

- בצל ירוק (במקרה שלנו – החלק הלבן שלו…)

- זיתים ירוקים ושחורים

- 2 ביצים

- תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו, צ’ילי גרוס.

להכנה:

- הורדתי את השליש העליון של החלה. אפשר גם להשאיר שלמה, אני לא רציתי את כל ה”קשה”.

- חתכתי את מה שנשאר לקוביות מבלי לחתוך את החלק התחתון של החלה כדי שהקוביות ישארו מחוברות.

- שפכתי את החמאה הנוזלית בין הקוביות

- הכנסתי חתיכות גבינה צהובה בין הקוביות

- פיזרתי מעל ובין לבין את הזיתים והבצל

- גיררתי מעל עוד מעט גבנ”צ ופיזרתי את התבלינים.

- את 4 הקוביות המרכזיות הוצאתי (מבלי לפגוע בתחתית, הוצאתי 2/3 מהן).

- נותר לי “בור” באמצע החלה. בתוכו שברתי ביצה.

- מכיוון שכששברתי את הראשונה (אני תמיד שוברת קודם לצלוחית למקרה שמשהו לא יהיה בסדר בביצה),

  התפרק לי הצהוב, נשארתי עם ביצה “מיותרת”.

  ולכן, בנוסף, לביצה המרכזית, שהצהוב שלה שלם,

  שפכתי בין הרווחים בשאר החלה, את הביצה הנוספת,

  כשהיא מעורבבת.

ככה:

את כל זה הכנסתי לתנור.

לא חום גבוה מדי כי רוצים שהביצה אמנם תשאר נוזלית אך תהיה מוכנה.

בסוף אפשר להגביר קצת את הטמפרטורה כדי שהחלה תצא קראנצ’ית.

להגיש עם כוס משקה קר.

ומזלג – בשביל הקטע.

לא תשתמשו בו.

אוכלים את זה עם הידיים.

כמה פשוט, ככה טעים!

בתיאבון

 
 
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה